Начин на приготвяне:

1. В дълбок тиган, на силен огън, загрейте зехтина и маслото. Запържете до златисто две пилешки бутчета, като ги поставите първо с кожата надолу. Извадете ги в чиния и посавете другите две бутчета. След като ги запържете ги извадете и тях.
2. Намалете силата на огъня и запържете нарязания на дребни кубчета бекон, до златисто. След това добавете нарязания на кубчета лук, нарязаните на четвъртинки гъби и смачканите с преса скилидки чесън. Добавете листенцата мащерка и разбъркайте докато се запържат.
3. Подредете запържените бутчета в тигана и залейте с виното. Оставете сместа да заври на слаб огън. поставете капака и гответе 45 минути на слаб огън.
4. Извадете бутчетата в чиния - месото трябва само да се отделя от кокала. Намалете съвсем силата на огъня и добавете на тънка струйка, при непрекъснато разбиване. След това усилете леко огъня и оставете соса да покъкри десетина минути.
5. В соса добавете ситно нарязания магданоз. Овкусете с прясно смлян черен пипер и малко сол. Подредете пилешките бутчета в соса и ги оставете колкото дас е затоплят. Дръпнете от огъня.

Продукти

  • 4 цели пилешки бутчета
  • 1 с.л. зехтин
  • 15 г масло
  • 150 г бекон или панчета
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 200 г гъби
  • 2 стръка мащерка
  • 450 мл бяло вино
  • 250 мл течна сметана
  • шепа магданоз
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти