Песто от червени чушки

Песто от червени чушки

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете чушките. Наредете ги в тава, постлана с хартия за печене и ги изпечете в загрята фурна на 220 градуса, с циркулиращ въздух, за 15-20 минути. След това ги покрийте и ги оставете да починат 15-20 минути.
2. Обелете и нарежете на ситно скилидките чесън. В тенджера загрейте олиото и добавете сладкия и пушения червен пипер. Разбъркайте 5 секунди.
3. Сипете запържената смес в блендер. Добавете обелените и почистените от дръжки и семки чушки, запечените бадеми и нарязания кориандър. Овкусете със сол и черен пипер и смелете сместа. Пресипете пестото в стъклени буркани и го съхранявайте в хладилник.
Съвет: Гарнирайте сварени макарони с песто от чушки, рукола и настърган пармезан или с печени на скара свински шишчета.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 8 червени чушки
  • 0.5 ч.ч. олио
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 шепа печени бадеми
  • 1 шепа кориандър
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти