Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете. Почистете зеления боб, нарежете го на малки парченца и го бланширайте във вряща подсолена вода.
2. В купа смесете соса "Бешамел" и пестото. На дъното на дълбока тавичка разстелете 1-2 с.л. от сместа и подредете един ред кори за лазаня. Поръсете парченца зелен боб, кубчета картофи и настърган пармезан.
3. Подредете втори слой кори и отново сос, зеленчуци и пармезан. Редете докато продуктите свършат.
4. Върху последния слой кори сложете малко сос, поръсете пармезан и разпръснете бучици масло. печете лазанята в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути. Оставете да изстине 10 минути и сервирайте.

* Може да използвате и сухи кори за лазаня, но ги бланширайте според указанията на пакета.
 

Продукти

  • 500 г пресни кори за лазаня
  • 500 г сос Бешамел
  • 400 г прясно песто
  • 5 картофа
  • 500 г зелен фасул
  • 100 г настърган пармезан
  • 3 с.л. масло
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти