Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете листата босилек.
2. Запечете бадемите в сух тиган, до леко златисто.
3. Сложете запечените бадеми в блендер, добавете настъргания пармезан, зехтина, обелената скилидка чесън и солта. Смелете, но не съвсем фино.
4. Добавете листата босилек и смелете на няколко пъти, като разбърквате с лъжица след всеки. Сместа ще се получи гъста, но не добавяйте вода.
5. Пресипете пестото в бурканче. Сипете зехтин най-отгоре и затворете. Съхранявайте в хладилник.
Може да поднесете гризини с песто, като разядка.

Продукти

  • 2 ч.ч. листа босилек
  • 1 ч.ч. белени бадеми
  • 1 ч.ч. настърган пармезан
  • 135 мл зехтин екстра върджин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. сол

Свързани рецепти