Начин на приготвяне:
1. Нарежете агнешкото месо на парчета. Пуешките и патешките гърди трябва да са обезкостени. Пуешките гърди може да замените с пилешки, от по-едро пиле. Нарежете ги на парчета. Нарежете и патешкото месо. Подредете парчетата месо на дъното на дълбока керамична тава или гювеч, като предварително сте изплакнали съда със студена вода.
2. Направете лек напречен разрез в близост до твърдата част на зелката и отделете листа от нея. Покрийте месото с бульон. Подредете няколко зелеви листа върху месото.
3. Върху зелевите листа подредете цели стръкове розмарин и мащерка. Върху тях подредете обелени моркови - цели или на половинки. Разпръснете шушулки грах. Подредете стъбла селъри. Поръсете листата селъри и магданоз. След това разпръснете обелени глави лук шалот и скилидки чесън. Обелете и нарежете на шайби сладките картофи и ги подредете върху лука и чесъна. Залейте всичко с останалия бульон и покрийте със зелеви листа.
4. Сложете капак на съда за печене, като предварително го изплакнете със студена вода. Печете яхнията на 120 градуса в продължение на 2-2.5 часа.
5. Сервирайте яхнията с топъл хляб.
Продукти
- 300 г агнешко месо
- 1 пуешки гърди
- 1 патешки гърди
- 10 глави лук шалот
- 4 скилидки чесън
- 1 връзка пресни моркови
- 2 сладки картофа
- 1 малка зелка
- 0.5 литър бульон
- 0.5 връзка мащерка
- 0.5 връзка розмарин
- 250 г грах в шушулки
- 4 стръка селъри
- 0.5 връзка магданоз