Пенне от грах с песто, кейл и печени домати
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Една бърза и здравословна рецепта. Пастата е от грах и се съчетава с домашно приготвено песто, сладки печени домати и задушен кейл.
Продукти
- 250 г пенне от грах
- 1 връзка босилек
- 2 скилидки чесън
- ½ ч.ч. запечени кедрови ядки
- сол и черен пипер
- ½ връзка кейл
- 10 чери домати
- зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
- 1. Разрежете доматите на половинки и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
- 2. За пестото сипете в блендер/чопър предварително запечените в сух тиган кедрови ядки, листата босилек и 1 скилидка чесън. Смелете до получаването на трохи. След това налейте зехтин, овкусете със сол и черен пипер и смелете до получаването на желаната косистенция.
- 3. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и запържете в него нарязана на тънки филийки скилидка чесън. Добавете предварително измитите и подсушени листа кейл и щипка сол. Добавете малко вода от варенето на пастата и разбъркайте, докато листата се свият. Овкусете с лют червен пипер.
- 4. Добавете сварената прецедена паста, с малко от водата от варенето и разбъркайте. Добавете пестото и разбъркайте. Накрая добавете печените чери домати.
- 5. Сервирайте пастата топла.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Микела Киапа
Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепти Донал Скиан
Паста от нахут с болонезе от карфиол и гъби
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Млинци