Една бърза и здравословна рецепта. Пастата е от грах и се съчетава с домашно приготвено песто, сладки печени домати и задушен кейл.

Продукти

  • 250 г пенне от грах
  • 1 връзка босилек
  • 2 скилидки чесън
  • ½ ч.ч. запечени кедрови ядки
  • сол и черен пипер
  • ½ връзка кейл
  • 10 чери домати
  • зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

  • 1. Разрежете доматите на половинки и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
  • 2. За пестото сипете в блендер/чопър предварително запечените в сух тиган кедрови ядки, листата босилек и 1 скилидка чесън. Смелете до получаването на трохи. След това налейте зехтин, овкусете със сол и черен пипер и смелете до получаването на желаната косистенция.
  • 3. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и запържете в него нарязана на тънки филийки скилидка чесън. Добавете предварително измитите и подсушени листа кейл и щипка сол. Добавете малко вода от варенето на пастата и разбъркайте, докато листата се свият. Овкусете с лют червен пипер.
  • 4. Добавете сварената прецедена паста, с малко от водата от варенето и разбъркайте. Добавете пестото и разбъркайте. Накрая добавете печените чери домати.
  • 5. Сервирайте пастата топла.

Свързани рецепти

Виж всички