Пелте от пъпеш

Пелте от пъпеш

Начин на приготвяне:

1. Разрежете пъпеша по средата и извадете семките му в купа.
2. Обелете пъпеша и го нарежете на парчета. Сложете ги в купа, добавете водата и пасирайте до гладкост.
3. Добавете нишестето, захарта и листата мента. Пасирайте отново.
4. Пресипете сместа в тенджера и бъркайте, докато получите консистенция на крем. Пресипете крема в стъклени чаши и го оставете да се охлади.
5. Поднесете крема от пъпеш, поръсен със запечени ядки.

Продукти

  • 1 пъпеш Медена роса
  • 1 ч.ч. вода
  • 4 с.л. нишесте
  • 1 ч.ч. кристална захар
  • шепа листа мента

Свързани рецепти