Пелте от пъпеш
1. Разрежете пъпеша по средата и извадете семките му в купа.
2. Обелете пъпеша и го нарежете на парчета. Сложете ги в купа, добавете водата и пасирайте до гладкост.
3. Добавете нишестето, захарта и листата мента. Пасирайте отново.
4. Пресипете сместа в тенджера и бъркайте, докато получите консистенция на крем. Пресипете крема в стъклени чаши и го оставете да се охлади.
5. Поднесете крема от пъпеш, поръсен със запечени ядки.

Продукти

  • 1 пъпеш Медена роса 1 ч.ч. вода 4 с.л. нишесте 1 ч.ч. кристална захар шепа листа мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички