1. Смесете брашното със солта, 75 мл вода и яйцето. Замесете средно меко тесто. Оставете го да почине за 10–15 минути.

2. Нарежете киселото зеле на много тънко и го запържете в олиото. Трябва да омекне и да започне леко да се карамелизира. Охладете го.

3. Разбъркайте мляното месо със сусамовото олио, соевия сос, олиото, виното, зелето, настъргания джинджифил и зелето. Ако е нужно, посолете.

4. Разточете тестото на тънко и с помощта на ринг изрежете кръгове.

5. Върху всяко парче тесто сложете от плънката. Прегънете на две и притиснете с вилица по краищата, за да се затворят и залепят пелмените.

6. Подредете ги в тенджера за готвене на пара, на дъното на която сте поставили хартия за печене. Гответе ги на пара за 10-15 минути.

7. Настържете чесъна и джинджифила и ги смесете с нарязания на ситно лук, мирина, соевия сос, сусамовото олио и оризовия оцет.

8. Сервирайте пелмените със соса.

Продукти

  • За тестото:250 г брашно 1 яйце 1 щипка солЗа плънката:200 г смлени свински гърди 200 г кисело зеле 5 г пресен джинджифил 2 ч.л. тъмно сусамово олио 1 ч.л. светъл соев сос 2 с.л. олио 1 с.л. бяло вино сол на вкусЗа соса:1 скилидка чесън 10 г пресен джинджифил 1 връзка пресен лук 50 мл мирин 50 мл оризов оцет 30 мл сусамово олио 50 мл соев сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички