Пелмени със свинско и кисело зеле
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Смесете брашното със солта, 75 мл вода и яйцето. Замесете средно меко тесто. Оставете го да почине за 10–15 минути.
2. Нарежете киселото зеле на много тънко и го запържете в олиото. Трябва да омекне и да започне леко да се карамелизира. Охладете го.
3. Разбъркайте мляното месо със сусамовото олио, соевия сос, олиото, виното, зелето, настъргания джинджифил и зелето. Ако е нужно, посолете.
4. Разточете тестото на тънко и с помощта на ринг изрежете кръгове.
5. Върху всяко парче тесто сложете от плънката. Прегънете на две и притиснете с вилица по краищата, за да се затворят и залепят пелмените.
6. Подредете ги в тенджера за готвене на пара, на дъното на която сте поставили хартия за печене. Гответе ги на пара за 10-15 минути.
7. Настържете чесъна и джинджифила и ги смесете с нарязания на ситно лук, мирина, соевия сос, сусамовото олио и оризовия оцет.
8. Сервирайте пелмените със соса.
2. Нарежете киселото зеле на много тънко и го запържете в олиото. Трябва да омекне и да започне леко да се карамелизира. Охладете го.
3. Разбъркайте мляното месо със сусамовото олио, соевия сос, олиото, виното, зелето, настъргания джинджифил и зелето. Ако е нужно, посолете.
4. Разточете тестото на тънко и с помощта на ринг изрежете кръгове.
5. Върху всяко парче тесто сложете от плънката. Прегънете на две и притиснете с вилица по краищата, за да се затворят и залепят пелмените.
6. Подредете ги в тенджера за готвене на пара, на дъното на която сте поставили хартия за печене. Гответе ги на пара за 10-15 минути.
7. Настържете чесъна и джинджифила и ги смесете с нарязания на ситно лук, мирина, соевия сос, сусамовото олио и оризовия оцет.
8. Сервирайте пелмените със соса.
Продукти
- За тестото:250 г брашно 1 яйце 1 щипка солЗа плънката:200 г смлени свински гърди 200 г кисело зеле 5 г пресен джинджифил 2 ч.л. тъмно сусамово олио 1 ч.л. светъл соев сос 2 с.л. олио 1 с.л. бяло вино сол на вкусЗа соса:1 скилидка чесън 10 г пресен джинджифил 1 връзка пресен лук 50 мл мирин 50 мл оризов оцет 30 мл сусамово олио 50 мл соев сос
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки