Печено цвекло с телешки пържоли

Това ястие има невероятен аромат и вкус, приготвено на скара. Телешките медальони се пекат за кратко върху скарата и се сервират със салата от печено цвекло и пресни подправки, и сос от сирене.

Продукти

  • За пържолите:
  • 4 телешки медальона
  • 1 връзка розмарин
  • сол и черен пипер
  • За цвеклото:
  • 8 малки главички цвекло
  • 1 малка връзка розмарин
  • листа от цвекло
  • сол и черен пипер
  • 0.5 връзка естрагон
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • За соса:
  • прясно сирене
  • настъргана лимонова кора
  • сол и черен пипер
  • 1 лимон
  • сок

Начин на приготвяне:

  • 1. В парче алуминиево фолио сложете листа цвекло, а върху тях главички цвекло с дръжките. Върху него поставете стръкове розмарин, а отгоре покрийте отново с листа. Завийте фолиото като бонбон. Надупчете фолиото с нож от двете страни, за да може да минава дима през дупките. Направете дупка във въглените и поставете "бонбона". Може да изпечете цвеклото и във фурна, под грила. Печете 30-40 минути.
  • 2. В купа сложете нарязаното на едри парчета печеното цвекло, овкусете го със сол, пипер и зехтин. Накълцайте на ситно зелените подправки и ги добавете. Разбъркайте хубаво.
  • 3. Поръсете със сол и пипер телешките медальони - 4 х 100 г. Намажете ги с малко зехтин, за да не залепват. Върху въглените в барбекюто сложете стръкове розмарин за аромат, а пържолите поставете върху скарата. Изпечете ги от двете страни, за по 2-3 минути.
  • 4. Направете сос от прясно сирене, овкусено със сол, настъргана лимонова кора и зехтин. Разбъркайте.
  • 5. Сервирайте салата от печено цвекло и телешки пържоли, поляти със сос.

Свързани рецепти

Виж всички