Печено цвекло с телешки пържоли
Рецепта от: Джейми Оливър

Това ястие има невероятен аромат и вкус, приготвено на скара. Телешките медальони се пекат за кратко върху скарата и се сервират със салата от печено цвекло и пресни подправки, и сос от сирене.
Продукти
- За пържолите:
- 4 телешки медальона
- 1 връзка розмарин
- сол и черен пипер
- За цвеклото:
- 8 малки главички цвекло
- 1 малка връзка розмарин
- листа от цвекло
- сол и черен пипер
- 0.5 връзка естрагон
- 0.5 връзка магданоз
- 1 с.л. червен винен оцет
- За соса:
- прясно сирене
- настъргана лимонова кора
- сол и черен пипер
- 1 лимон
- сок
Начин на приготвяне:
- 1. В парче алуминиево фолио сложете листа цвекло, а върху тях главички цвекло с дръжките. Върху него поставете стръкове розмарин, а отгоре покрийте отново с листа. Завийте фолиото като бонбон. Надупчете фолиото с нож от двете страни, за да може да минава дима през дупките. Направете дупка във въглените и поставете "бонбона". Може да изпечете цвеклото и във фурна, под грила. Печете 30-40 минути.
- 2. В купа сложете нарязаното на едри парчета печеното цвекло, овкусете го със сол, пипер и зехтин. Накълцайте на ситно зелените подправки и ги добавете. Разбъркайте хубаво.
- 3. Поръсете със сол и пипер телешките медальони - 4 х 100 г. Намажете ги с малко зехтин, за да не залепват. Върху въглените в барбекюто сложете стръкове розмарин за аромат, а пържолите поставете върху скарата. Изпечете ги от двете страни, за по 2-3 минути.
- 4. Направете сос от прясно сирене, овкусено със сол, настъргана лимонова кора и зехтин. Разбъркайте.
- 5. Сервирайте салата от печено цвекло и телешки пържоли, поляти със сос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Стоян и Лора
Фиакър гулаш
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори