Начин на приготвяне:

1. Поръсете щедро със сол и черен пипер цялото парче телешко филе. Намажете го и със зехтин. Поставете го в силно загрят тиган с малко зехтин и го запечатайте от всички страни до тъмнокафяво.

2. Прехвърлете месото в тавичка. До него поставете двете глави чесън, предварително намазани с олио. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор 23 минути. Ако парчето филе е тънко и дълго, печете 20 минути. Извадете главите чесън от тавата и покрийте месото с лист алуминиево фолио. Оставете го да почине.

3. За соса смесете майонезата сметаната, горчицата и захарта и разбъркайте добре. разрежете главите чесън на две по хориознтал и изтискайте вътрешността направо в купата с останалите съставки. Разбъркайте много добре. ПРесипете в сосиера.

4. С помощта на остър нож нарежете печеното филе на тънки филии и ги подредете в голяма чиния. Украсете със стръкове магданоз. Сервирайте с крем от печен чесън.

Продукти

  • 1 кг телешко филе (цяло парче)
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. зехтин

 

За соса:

  • 2 глави чесън
  • 150 мл майонеза
  • 150 мл заквасена сметана
  • 1/2 ч.л. захар
  • 2 с.л. пълнозърнеста горчица

Свързани рецепти