Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на тънки полумесеци. Обелете и нарежете чесъна на ситно. Запържете ги в огнеупорен съд с капак с  2 с.л. зехтин за 5 минути.
2. Изсипете ориза и го запържете 1 минута, като го бъркате. Овкусете със сол и черен пипер. Сипете пасираните домати и бульона и оставете сместа да заври.
3. Нарежете тиквичките на тънки филийки и ги добавете заедно с филето риба тон от консерва /в собствен сос/. Разбъркайте добре.
4. Захлупете съда и сложете ризотото във фурната, на 200 градуса за 30 минути.
5. Отхлупете съда, поръсете ризотото със ситно нарязан магданоз и настърган пармезан. Разбъркайте и сервирайте.

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. сол
  • 180 г ориз арборио
  • 400 г пасирани домати
  • 375 мл зеленчуков бульон
  • 185 г филе риба тон от консерва
  • 3 тиквички
  • щипка черен пипер
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • 40 г пармезан

Свързани рецепти