Печено пиле тика
Рецепта от: Джейми Оливър
©2018 Jamie Oliver Enterprises Ltd
Тази рецепта за печено пиле е в индийски стил. Пилето се пече заедно с картофи и карфиол. За овкусяването на пилето и зеленчуците се използва къри паста.
Продукти
- 1 свободно отглеждано пиле
- 2 с.л. тика къри паста
- 800 г картофи
- 600 г карфиол
- 1 връзка кориандър
Начин на приготвяне:
- 1. Ако използвате мити картофи, само ги измийте и ги нарежете на 3-сантиметрови парчета. Ако използвате стари картофи, първо ги обелете. Карфиолът нарежете на розички със същата големина. Нарежете и листата и дръжките на карфиола. Нарежете на ситно дръжките на кориандъра, а листата сложете в купичка с вода и лед.
- 2. Сложете всички зеленчуци в тавата към фурната. поръсете със зехтин, оцет, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и разстелете на един слой. Върху зеленчуците поставете пилето с гърдите нагоре. Сипете къри пастата върху пилето и втрийте добре в месото и в зеленчуците. Поставете тавата на долно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна, а пилето поставете направо върху решетката, така че соковете му да изстичат в тавата. Печете 1 час и 10 минути.
- 3. Поръсете печените пиле и зеленчуци с листа кориандър и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Донал Скиан
Пиле "Кунг Пао"
Рецепти Донал Скиан
Хлебчета на пара с пържено пиле
Рецепти Силвия Колока
Пиле по ловджийски
Рецепти Адам Лайо
Пиле Брес с полента и трюфели