Печено пиле тика
Рецепта от: Джейми Оливър
©2018 Jamie Oliver Enterprises Ltd
Тази рецепта за печено пиле е в индийски стил. Пилето се пече заедно с картофи и карфиол. За овкусяването на пилето и зеленчуците се използва къри паста.
Продукти
- 1 свободно отглеждано пиле
- 2 с.л. тика къри паста
- 800 г картофи
- 600 г карфиол
- 1 връзка кориандър
Начин на приготвяне:
- 1. Ако използвате мити картофи, само ги измийте и ги нарежете на 3-сантиметрови парчета. Ако използвате стари картофи, първо ги обелете. Карфиолът нарежете на розички със същата големина. Нарежете и листата и дръжките на карфиола. Нарежете на ситно дръжките на кориандъра, а листата сложете в купичка с вода и лед.
- 2. Сложете всички зеленчуци в тавата към фурната. поръсете със зехтин, оцет, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и разстелете на един слой. Върху зеленчуците поставете пилето с гърдите нагоре. Сипете къри пастата върху пилето и втрийте добре в месото и в зеленчуците. Поставете тавата на долно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна, а пилето поставете направо върху решетката, така че соковете му да изстичат в тавата. Печете 1 час и 10 минути.
- 3. Поръсете печените пиле и зеленчуци с листа кориандър и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Донал Скиан
Сандвич с хрупкаво пилешко
Рецепти Гордън Рамзи
Пилешко с оризови нудъли
Рецепти Джейми Оливър
Бързо печено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешки „пуканки“ с млечен сос
Рецепти Том Керидж
Пилешки крилца на барбекю по 3 начина
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко