©2018 Jamie Oliver Enterprises Ltd
Печено пиле тика

Тази рецепта за печено пиле е в индийски стил. Пилето се пече заедно с картофи и карфиол. За овкусяването на пилето и зеленчуците се използва къри паста.

Продукти

  • 1 свободно отглеждано пиле
  • 2 с.л. тика къри паста
  • 800 г картофи
  • 600 г карфиол
  • 1 връзка кориандър

Начин на приготвяне:

  • 1. Ако използвате мити картофи, само ги измийте и ги нарежете на 3-сантиметрови парчета. Ако използвате стари картофи, първо ги обелете. Карфиолът нарежете на розички със същата големина. Нарежете и листата и дръжките на карфиола. Нарежете на ситно дръжките на кориандъра, а листата сложете в купичка с вода и лед.
  • 2. Сложете всички зеленчуци в тавата към фурната. поръсете със зехтин, оцет, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и разстелете на един слой. Върху зеленчуците поставете пилето с гърдите нагоре. Сипете къри пастата върху пилето и втрийте добре в месото и в зеленчуците. Поставете тавата на долно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна, а пилето поставете направо върху решетката, така че соковете му да изстичат в тавата. Печете 1 час и 10 минути.
  • 3. Поръсете печените пиле и зеленчуци с листа кориандър и сервирайте.

Свързани рецепти

Виж всички