Печено пиле с картофи
1. В купичка смесете червения пипер, мащерката, сол, черен пипер и зехтина. Разбъркайте.
2. Измийте хубаво картофите и ги подсушете. Нарежете ги на резени и ги наредете в плоска тавичка, постлана с хартия за печене. Намажете ги хубаво с приготвената смес с помощта на четчица. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, на по-горно ниво.
3. Разрежете пилето с ножица по гръбнака му. Обърнете го и го разплескайте. Поставете го в тавичка и го намажете обилно със сместа от подправки и зехтин. Скрийте крилцата под филето, за да не прегорят. Печете пилето на 200 градуса около 30 минути.
4. Сервирайте порция пиле с печени картофи, гарнирани с няколко резена лимон.

Продукти

  • 1 с.л. червен пипер 1 с.л. суха мащерка 5 с.л. зехтин сол и черен пипер 5 големи картофа 1 пиле 1 лимон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички