Печено пиле по италиански

Печено пиле по италиански

Начин на приготвяне:

1. Разполовете чери доматчетата и ги наредете в тавичка. Между тях поставете цели глави пресен чесън.
2. Нарежете бекона на ивички и ги разпръснете в тавата. Поръсете с листата кориандър и със зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
3. Извадете тавичката и поставете двете парчета пилешки гърди между запечените зеленчуци. Разпръснете и маслините. Поръсете с черен пипер и печете ястието още 15-20 минути на 200 градуса.
4. Порциите печено пилешко поръсете с пресни листа босилек и фино настърган пармезан.

Продукти

  • 250 г чери доматчета
  • 8 глави чесън
  • 120 г пушен бекон
  • 3 стръка кориандър
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 пилешки гърди
  • 1 шепа черни маслини
  • щипка черен пипер
  • листа босилек
  • настърган пармезан

Свързани рецепти