Начин на приготвяне:
1. Разполовете чери доматчетата и ги наредете в тавичка. Между тях поставете цели глави пресен чесън.
2. Нарежете бекона на ивички и ги разпръснете в тавата. Поръсете с листата кориандър и със зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
3. Извадете тавичката и поставете двете парчета пилешки гърди между запечените зеленчуци. Разпръснете и маслините. Поръсете с черен пипер и печете ястието още 15-20 минути на 200 градуса.
4. Порциите печено пилешко поръсете с пресни листа босилек и фино настърган пармезан.
2. Нарежете бекона на ивички и ги разпръснете в тавата. Поръсете с листата кориандър и със зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
3. Извадете тавичката и поставете двете парчета пилешки гърди между запечените зеленчуци. Разпръснете и маслините. Поръсете с черен пипер и печете ястието още 15-20 минути на 200 градуса.
4. Порциите печено пилешко поръсете с пресни листа босилек и фино настърган пармезан.
Продукти
- 250 г чери доматчета
- 8 глави чесън
- 120 г пушен бекон
- 3 стръка кориандър
- 1 с.л. зехтин
- 2 пилешки гърди
- 1 шепа черни маслини
- щипка черен пипер
- листа босилек
- настърган пармезан