Печено пиле на барбекю

Печено пиле на барбекю

Начин на приготвяне:

1. За маринатата сложете в купа солта, меда, черния пипер, настъргана на едро кора от лимон, дафиновите листа, скилидките чесън и целите стръкове розмарин и мащерка. Залейте с горещата вода, а след това добавете и студената вода /от равни количества вода и лед/.
2. Разрежете едно пиле по дължината на гръбнака му и го притиснете, за да стане като пеперуда. Сложете го в купата с маринатата. Оставете пилето да престои в маринатата 1 час. /Може да го оставите до 4 часа в маринатата./
3. Извадете пилето и го сложете в съд за готвене на пара /бамбуков съд или тенджера/. Варете пилето на пара 15 минути.
4. Сложете връзка прясна мащерка върху загрятата скара и поставете пилето върху нея. Печете пилето 15 минути от двете страни.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 1 пиле
  • 1 връзка прясна мащерка

За маринатата:

  • 65 г сол
  • 3 с.л. мед
  • 1 с.л. черен пипер на зърна
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 3 дафинови листа
  • 4 скилидки чесън
  • 3 стръка розмарин
  • 1 връзка мащерка
  • 1 ч.ч. гореща вода
  • 6 ч.ч. студена вода

Свързани рецепти