Печено пиле
1. В тенджерка разтопете маслото и добавете към него лимоновия сок и сушените подправки. Разбъркайте.
2. Поставете цялото пиле, предварително измито и подсушено, в тавичка. С помощта на четка намажете пилето отвън и леко отвътре с масления сос. Оставете си малко от соса.
3. Поставете пилето в предварително загрята фурна на 225 градуса за 10 минути. След това намалете на 175 градуса и печете, докато температурата вътре в пилето достигне 75-80 градуса. От време на време мажете пилето с останалото масло.

Продукти

  • 1 пиле 75 г масло 2 с.л. лимонов сок 1 с.л. сухи провансалски подправки /мащерка риган розмарин босилек/ сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички