Печено пиле
Продукти
- За пилето:1 пиле 1 стрък розмарин 1 ч.л. червен пипер сол и черен пипер 2 стръка мащерка 1 стрък майоранЗа картофите:500 г картофи 2 лимона 1 скилидка чесън червен пипер сол и черен пиперЗа салцата:1 кг домати 25 г счукан чесън 50 г босилек 100 г нарязан лук 1 люта чушкаЗа гарнитура: карамелизирани плодове
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете картофите и ги нарежете на кръгли филийки с дебелина 1 см. 2. Сложете картофите в тава и ги поръсете с лимоновия сок, червения пипер, счукания чесън, сол, черен пипер и зехтин. Оставете ги да почиват. 3. Намажете пилето със зехтин. Осолете го отвън и отвътре. След това го намажете със счукания чесън и го поръсете с червения пипер. Хубаво разнесете с ръце подправките по пилето. Сложете стръковете зелени подправки вътре в пилето. Облейте го с малко лимонов сок. 4. Поставете пилето върху картофите и ги сложете да се изпекат за около 45 минути на 180 градуса. 5.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне