Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Печено пиле

Стъпки

  1. Prev1/7Next

    1. Обелете картофите и ги нарежете на кръгли филийки с дебелина 1 см.
  2. Prev2/7Next

    2. Сложете картофите в тава и ги поръсете с лимоновия сок, червения пипер, счукания чесън, сол, черен пипер и зехтин. Оставете ги да почиват.
  3. Prev3/7Next

    3. Намажете пилето със зехтин. Осолете го отвън и отвътре. След това го намажете със счукания чесън и го поръсете с червения пипер. Хубаво разнесете с ръце подправките по пилето. Сложете стръковете зелени подправки вътре в пилето. Облейте го с малко лимонов сок.
  4. Prev4/7Next

    4. Поставете пилето върху картофите и ги сложете да се изпекат за около 45 минути на 180 градуса.
  5. Prev5/7Next

    5. Нарежете доматите на четвъртинки и ги наредете в друга тава за печене. Наръсете ги с накъсаните листа босилек, нарязаните лук и чесън и парченца люта чушка. Поръсете със зехтин и ги сложете да се изпекат за 25 минути на 180 градуса.
  6. Prev6/7Next

    6. Прехвърлете изпечените домати в купа и ги намачкайте докато получите салца.
  7. Prev7/7Next

    7. Разчупете печеното пиле на порции и го сервирайте с доматена салца и картофи. По желание може да гарнирате и с карамелизирани плодове.
категория 0/5
За деца:
не
За вегетарианци:
не