Печено филе от сьомга с пъдпъдъчи яйца, аспержи и билков сос
Рецепта от: Мери Бери
Печенофиле от сьомга, поднесено студено с гарнитура от варени аспержи, пъдпъдъчи яйца и билков сос със сметана.
Продукти
- 10 х125 г филе от сьомга (с кожа)
- сол и черен пипер
- 20 бр тънки аспержи
- 5 пъдпъчи яйца
- За соса:
- 1 с.л. нарязан копър
- 1 с.л. нарян див лук
- 1 с.л. нарязана мента
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 100 г заквасена сметана
- 100 г пълномаслено кисело мляко
- 100 мл лека майонеза
- 1 ч.л. захар
- 1/2 лимон, сок
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 180 градуса (160 с вентилатор). Намажете с масло дъното на тавичка и поръсете със сол и черен пипер. Подредете парчетата филе от сьомга, с кожата надолу. Поръсете рибата със сол и черен пипер. Покрийте тавата с лист алуминиеово фолио и печете 15 минути. След като извадите рибата, тя трябва да е с бледорозов цвят и да няма течност в тавата. След като изстине, поставете в хладилник да се охлади.
- 2. Завържете аспержите с готварски конец и ги бланширайте в съд с вряща подсолена вода за 3 минути. Прехвърлете веднага в купа със студена вода и лед. Извадете ги след 30 секунди.
- 3. Сварете пъдпъдъчите яйца в съд с вряща вода за 2 минути. Прехвърлете ги в купата с леденостудена вода. Извадете ги след 30 секунди и ги обелете.
- 4. В блендер сложете нарязаните пресни подправки и останалите съставки за соса. Разбийте добре.
- 5. Обелете кожата на всяко парче филе от сьомга. Подредете рибата в голяма чиния. Сипете по 1 с.л. от билковия сос върху всяко парче. Подредете по 2 аспержи, като ги кръстосате и по половин пъдпъдъче яйце.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Чаудър със сьомга и бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Печена сьомга по два начина
Рецепти Стоян и Лора
Рула от скумрия с доматен сос
Рецепти Стоян и Лора
Филе от скумрия върху канапе от боб
Рецепти Хера Те Курапа
Сьомга терияки и зеленчуци в темпура
Рецепти Марк Мориарти
Печена сьомга с доматена салца
Рецепти Рудолф ван Веен
Смореброд хапки
Рецепти Мери Бери
Задушена на фурна сьомга с аспержи
Рецепти Джъстин Скофийлд
Салата с нудъли и печена сьомга
Рецепти Къртис Стоун
Печена сьомга с фенел и салца Верде