Печено филе от сьомга с пъдпъдъчи яйца, аспержи и билков сос
Рецепта от: Мери Бери
1. Загрейте фурната на 180 градуса (160 с вентилатор). Намажете с масло дъното на тавичка и поръсете със сол и черен пипер. Подредете парчетата филе от сьомга, с кожата надолу. Поръсете рибата със сол и черен пипер. Покрийте тавата с лист алуминиеово фолио и печете 15 минути. След като извадите рибата, тя трябва да е с бледорозов цвят и да няма течност в тавата. След като изстине, поставете в хладилник да се охлади.
2. Завържете аспержите с готварски конец и ги бланширайте в съд с вряща подсолена вода за 3 минути. Прехвърлете веднага в купа със студена вода и лед. Извадете ги след 30 секунди.
3. Сварете пъдпъдъчите яйца в съд с вряща вода за 2 минути. Прехвърлете ги в купата с леденостудена вода. Извадете ги след 30 секунди и ги обелете.
4. В блендер сложете нарязаните пресни подправки и останалите съставки за соса. Разбийте добре.
5. Обелете кожата на всяко парче филе от сьомга. Подредете рибата в голяма чиния. Сипете по 1 с.л. от билковия сос върху всяко парче. Подредете по 2 аспержи, като ги кръстосате и по половин пъдпъдъче яйце.
Продукти
- 10 х125 г филе от сьомга (с кожа)
- сол и черен пипер
- 20 бр тънки аспержи
- 5 пъдпъчи яйца
- За соса:
- 1 с.л. нарязан копър
- 1 с.л. нарян див лук
- 1 с.л. нарязана мента
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 100 г заквасена сметана
- 100 г пълномаслено кисело мляко
- 100 мл лека майонеза
- 1 ч.л. захар
- 1/2 лимон, сок
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол