Начин на приготвяне:

1. За молето сложете в блендер нарязаните зелени домати, листата магданоз, кашуто, ядките шамфъстък и подправките. Отстранете по-жилавите части на листата маруля и добавете и тях. Залейте с пилешки бульон и смелете много фино.

2. Загрейте олио в дълбок тиган и в него запържете до омекване нарязаните на ситно лук и чесън, без да променят цевта си, на умерен огън. добавете зелената смес и разбъркайте. След като сместа заври, гответе 7-8 минути, на много слаб огън.

3. Поставете купа в съд със студена вода и кубчета лед. В ней прецедете прези фина цедка соса. Прецеденият сос овкусете със сол и сок от лайм. Разбъркайте.

4. Намажете парчето агнешко филе с олио. Поръсете с морска сол. Направете същото и с царевиците. Поставете върху добре загрята скара  месото и царевиците. Печете месото до готовност от всички страни. Царевиците опечете от всички страни до получаването на Оставете месото да почине 5 минути.

5. На дъното на елипсовидна чиния сипете зелено моле. Изрежете зърната царевица и ги поставете в соса. Поръсете кресон. Нарежете месото под ъгъл на тънки парчета.  Подредете ги върху керсона. Отстрани подредете лентички мариновани люти чушки (или печени сладки чушки). Украсете с лентички репички.

Продукти

За молето:

  • 50 мл олио
  • 2 скилидки чесън
  • 1/3 ч.ч. нарязан на ситно лук
  • 1/4 ч.ч. печени и смлени семена кимион
  • 1/4 ч.ч. листа магданоз
  • 1/2 ч.ч. безсолни ядки шамфъстък
  • 4 зелени домата
  • 4 зелени люти чушки Серано
  • 1 ч.л. зърна черен пипер
  • 2 гвоздейчета карамфил
  • 400 мл пилешки бульон
  • сол
  • 1 лайм, сок

 

За агнешкото:

  • 150 г агнешко филе
  • морска сол
  • 1 връзка кресон
  • 100 г мариновани червени люти чушки Халапеньо
  • 2 сварени царевици
  • 1/4 ч.ч. репички, нарязани на жулиени

Свързани рецепти