Печено агнешко с хрупкава коричка

Печено агнешко с хрупкава коричка

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете картофите на филийки.
2. Намажете с масло дълбока тава и подредете картофите на дъното и, като ги застъпвате като керемидки. Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер. Върху картофите поставете цялото парче агнешко месо без кост и поръсете със сол и черен пипер. Печете картофите и месото в предварително загрята фурна на 180 градуса 1 час.
3. За хрупкавата коричка смесете в купа ситно нарязаните чесън, розмарин, магданоз и лавандула /ако не намерите лавандула, увеличете количеството розмарин/. Добавете фино настърганата лимонена кора и галетата. Разбъркайте. Накрая добавете мекото масло и смесете всичко хубаво.
4. Разстелете сместа за коричката на дебел слой върху горната част на месото. Печете още 45 минути.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 8 картофа
  • 2 кг агнешко месо
  • сол и черен пипер
  • масло

За коричката:

  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. розмарин
  • 6 ч.л. магданоз
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 1 с.л. прясна лавандула (за кулинарни цели)
  • 0.5 ч.ч. галета
  • 6 с.л. меко масло

Свързани рецепти