Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете на тънки резени тиквата и пащърнака. Поставете ги в тавичка, постлана с хартия за печене, а между тях небелените глави лук. Овкусете зеленчуците със сол и черен пипер и поръсете със зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
2. Сварете ориза в подсолена вода. Прецедете го.
3. В голяма тенджера сложете вода да заври. Добавете бульона, като го начупите. Изтискайте сока и настържете кората на портокала. Добавете маслото. Щом сместа заври, пуснете спанака за 5 минути.
4. Остранете люспите на лука. Сервирайте печени зеленчуци заедно с ориз и прецеден спанак. Залейте ориза с портокалов сос.
2. Сварете ориза в подсолена вода. Прецедете го.
3. В голяма тенджера сложете вода да заври. Добавете бульона, като го начупите. Изтискайте сока и настържете кората на портокала. Добавете маслото. Щом сместа заври, пуснете спанака за 5 минути.
4. Остранете люспите на лука. Сервирайте печени зеленчуци заедно с ориз и прецеден спанак. Залейте ориза с портокалов сос.
Продукти
- 500 г тиква
- 4 корена пащърнак
- 4 с.л. зехтин
- 4 глави лук
- 300 г многозърнест ориз
- 300 мл вода
- 1 кубче зеленчуков бульон
- 30 г масло
- 2 портокала
- настъргана кора и сок
- 450 г спанак