Печени зеленчуци със спанак и портокалов сос
1. Обелете и нарежете на тънки резени тиквата и пащърнака. Поставете ги в тавичка, постлана с хартия за печене, а между тях небелените глави лук. Овкусете зеленчуците със сол и черен пипер и поръсете със зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
2. Сварете ориза в подсолена вода. Прецедете го.
3. В голяма тенджера сложете вода да заври. Добавете бульона, като го начупите. Изтискайте сока и настържете кората на портокала. Добавете маслото. Щом сместа заври, пуснете спанака за 5 минути.
4. Остранете люспите на лука. Сервирайте печени зеленчуци заедно с ориз и прецеден спанак. Залейте ориза с портокалов сос.

Продукти

  • 500 г тиква 4 корена пащърнак 4 с.л. зехтин 4 глави лук 300 г многозърнест ориз 300 мл вода 1 кубче зеленчуков бульон 30 г масло 2 портокала настъргана кора и сок 450 г спанак

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички