Печени зеленчуци със спанак и портокалов сос
Рецепта от: Еверт те Пас
1. Обелете и нарежете на тънки резени тиквата и пащърнака. Поставете ги в тавичка, постлана с хартия за печене, а между тях небелените глави лук. Овкусете зеленчуците със сол и черен пипер и поръсете със зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
2. Сварете ориза в подсолена вода. Прецедете го.
3. В голяма тенджера сложете вода да заври. Добавете бульона, като го начупите. Изтискайте сока и настържете кората на портокала. Добавете маслото. Щом сместа заври, пуснете спанака за 5 минути.
4. Остранете люспите на лука. Сервирайте печени зеленчуци заедно с ориз и прецеден спанак. Залейте ориза с портокалов сос.
2. Сварете ориза в подсолена вода. Прецедете го.
3. В голяма тенджера сложете вода да заври. Добавете бульона, като го начупите. Изтискайте сока и настържете кората на портокала. Добавете маслото. Щом сместа заври, пуснете спанака за 5 минути.
4. Остранете люспите на лука. Сервирайте печени зеленчуци заедно с ориз и прецеден спанак. Залейте ориза с портокалов сос.
Продукти
- 500 г тиква 4 корена пащърнак 4 с.л. зехтин 4 глави лук 300 г многозърнест ориз 300 мл вода 1 кубче зеленчуков бульон 30 г масло 2 портокала настъргана кора и сок 450 г спанак
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Еверт те Пас
Пюре от цикория със сос
Рецепти Еверт те Пас
Рибни бисквити със салата от авокадо
Рецепти Еверт те Пас
Пиле с какао
Рецепти Еверт те Пас
Хамбургери с портобело и домашен кетчуп
Рецепти Еверт те Пас
Пролетен картофен пай с козе сирене
Рецепти Еверт те Пас
Спаначена супа с козе сирене
Рецепти Еверт те Пас
Тиквен хутспот
Рецепти Еверт те Пас
Салата с пиле и пълнени картофи
Рецепти Еверт те Пас
Скумрия с варени зеленчуци