Печени зеленчуци със спанак и портокалов сос

Печени зеленчуци със спанак и портокалов сос

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете на тънки резени тиквата и пащърнака. Поставете ги в тавичка, постлана с хартия за печене, а между тях небелените глави лук. Овкусете зеленчуците със сол и черен пипер и поръсете със зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
2. Сварете ориза в подсолена вода. Прецедете го.
3. В голяма тенджера сложете вода да заври. Добавете бульона, като го начупите. Изтискайте сока и настържете кората на портокала. Добавете маслото. Щом сместа заври, пуснете спанака за 5 минути.
4. Остранете люспите на лука. Сервирайте печени зеленчуци заедно с ориз и прецеден спанак. Залейте ориза с портокалов сос.

Продукти

  • 500 г тиква
  • 4 корена пащърнак
  • 4 с.л. зехтин
  • 4 глави лук
  • 300 г многозърнест ориз
  • 300 мл вода
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 30 г масло
  • 2 портокала
  • настъргана кора и сок
  • 450 г спанак

Свързани рецепти