1. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Отстранете твърдата вътрешност и семките на ябълките и ги поставете в тава. Поръсете ги със смес от захар и канела и върху всяка сложете по малко от маслото. Налейте сайдера и изпечете за около 25 минути.

2. Натрошете на едро козунака в тава. Поръсете с джинджифила и накълцани лешници. Полейте с останалото масло, предварително разтопено.

3. Печете във фурна на 180 градуса до златисто - за 8-10 минути, Разбърквайте периодично.

4. За соса в метална купа разбъркайте жълтъците, сметаната, бурбонската ванилова захар,100 мл от течността от ябълките и захарта. Добавете и ром по желание. Гответе на водна баня, докато сосът се уплътни. Дръпнете от огъня и по желание добавете 1 с.л. масло. 

5. Поднесете ябълките с ваниловия сос и хрупкавия козунак с лешници.

Продукти

  • 6 ябълки 300 мл ябълков сайдер 50 г кафява захар 0.25 ч.л. канела 80 г краве масло 3 филийки козунак 50 г сурови лешници 0.5 ч.л. смлян джинджифилЗа соса:100 мл течна животинска сметана 10 г бурбонска ванилова захар 2 жълтъка 50 мл ром (по желание) 80 г захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички