Начин на приготвяне:

1. Направете разрези по дължина с дълбочина 1/2 см в кожата, през 1 см.

2. В блендер сложете 1 с.л. сол, едрия лют червен пипер, семената от резене, черен пипер, листата на 1 стрък розмарин, листата на главата резене, 4 обелени скилидки чесън и 2 с.л. зехтин. Пасирайте.

3. Нанесете получената паста върху свинските гърди, първо от страната на месото, а след това и върху кожата. Поставете стръковете от главата резене по средата на тава и върху тях поставете месото,с  кожата нагоре.  Печете в предварително загрята фурна на 120 градуса 2 1/2 - 3 часа. Последните 25 минути на печенето усилете градусите на 230 (с вентилатор). След като извадите месото от фурната, оставете го да почине 15 минути. Нарежете го на резени с дебелина 2 см.

4. За салатата пригответе дресинг като първо смесите фино настъргана лимонова кора и лимонов сок. След това добавете зехтина на стурйка, при постоянно разбъркване. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно див лук и магданоз и отново разбъркайте. Нарежете ябълките на много тънки резени (може да използвате ренде Мандолина) без да ги белите. Нарежете на тънко и главата резене с помощта на белачка за зеленчуци. Смесете нарязаните резене и ябълки в купа и ги залейте с дресинга. Разбъркайте добре.

5. Сервирайте нарязани свински гърди със салата от резене и ябълки.

Продукти

  • 2200 г свински гърди с кожа
  • 1 глава резене
  • 4 стръка розмарин
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1 ч.л. семена от резене
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. + 1/4 ч.ч. зехтин екстра върджин
  • 1 лимон, настъргана кора
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 ябълки "Грени Смит"
  • 2 с.л. нарязан див лук
  • 2 с.л. нарязан магданоз

Свързани рецепти