Печени свински гърди със салата от резене и ябълки
Рецепта от: Къртис Стоун
Свинските гърди се намазват със смес от чесън и подправки и се пекат бавно заедно с главите резене. Поднасят се със салата от свежо резене и ябълки.
Продукти
- 2200 г свински гърди с кожа
- 1 глава резене
- 4 стръка розмарин
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 1 ч.л. семена от резене
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- сол и черен пипер
- 2 с.л. + 1/4 ч.ч. зехтин екстра върджин
- 1 лимон, настъргана кора
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 ябълки "Грени Смит"
- 2 с.л. нарязан див лук
- 2 с.л. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
- 1. Направете разрези по дължина с дълбочина 1/2 см в кожата, през 1 см.
- 2. В блендер сложете 1 с.л. сол, едрия лют червен пипер, семената от резене, черен пипер, листата на 1 стрък розмарин, листата на главата резене, 4 обелени скилидки чесън и 2 с.л. зехтин. Пасирайте.
- 3. Нанесете получената паста върху свинските гърди, първо от страната на месото, а след това и върху кожата. Поставете стръковете от главата резене по средата на тава и върху тях поставете месото,с кожата нагоре. Печете в предварително загрята фурна на 120 градуса 2 1/2 - 3 часа. Последните 25 минути на печенето усилете градусите на 230 (с вентилатор). След като извадите месото от фурната, оставете го да почине 15 минути. Нарежете го на резени с дебелина 2 см.
- 4. За салатата пригответе дресинг като първо смесите фино настъргана лимонова кора и лимонов сок. След това добавете зехтина на струйка, при постоянно разбъркване. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно див лук и магданоз и отново разбъркайте. Нарежете ябълките на много тънки резени (може да използвате ренде Мандолина) без да ги белите. Нарежете на тънко и главата резене с помощта на белачка за зеленчуци. Смесете нарязаните резене и ябълки в купа и ги залейте с дресинга. Разбъркайте добре.
- 5. Сервирайте нарязани свински гърди със салата от резене и ябълки.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо