Печени свински гърди с магданозен сос
Рецепта от: Адам Лайо
Едно просто ястие в скандинавски стил. Свинските гърди се изпичат във фурна, след което се поливат с бял сос с магданоз. Сервират се със цели сварени картофи.
Продукти
- 1 кг картофи сорт Агата
- 2 ч.л. сол
- 800 г свински гърди без кост
- 1 с.л. зехтин
- сол
- За соса:
- 50 г масло
- 35 г брашно
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.ч. листа магданоз
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Поръсете свинските гърди със сол и зехтин и добре ги втрийте в месото. Подредете гърдите в тава с решетка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 40 минути. По средата на печенето обърнете гърдите. След като ги извадите от фурната, ги оставете да починат 5 минути.
- 2. Измийте добре картофите и ги поставете в тенджера със студена вода. Добавете 2 ч.л. сол и сварете картофите за 13-15 минути, до омекване. Прецедете ги и ги оставете в захлупена тенджера.
- 3. За соса разтопете маслото в касерола и добавете брашното. Бъркайте енергично в продължение на 1 минута. Добавете студеното прясно мляко малко по малко, при непрекъснато разбъркване. Бъркайте, докато получите желаната гъстота на соса. Добавете магданоза и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
- 4. Подредете печените свински гърди в голяма чиния и ги полейте с магданозения сос. Сервирайте с гарнитура от варени картофи.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо