Печени ребърца с меден сос

Печени ребърца с меден сос

Начин на приготвяне:

1. Отделете ребрата едно от друго и ги сложете в купа. Поръсете подправките върху тях и с ръце разбъркайте хубаво така, че маринатата да попие в месото. Наредете ребрата в тавичка и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час.
2. За соса сложете в тенджерка зехтина, меда, ситно нарязания чесън, соевия сос, настърганата кора ан лимона, сусама и нарязана на лентички люта чушка. Оставете сместа да заври и после да ври в продължение на няколко минути.
3. Извадете ребрата от фурната и ги намажете със соса с помощта на четчица. Останалият сос прехвърлете в купичка и сервирайте след това с ребрата. Върнете тавичката във фурната и печете още 15 минути.
4. Сервирайте печените ребърца, поръсени с лентички люта чушка и гарнирани със салата от рукола с балсамов оцет и зехтин.

Продукти

За маринатата:

  • 1 звездичка анасон
  • 1 ч.л. семена от резене
  • 1 ч.л. смес пет подправки /канела
  • карамфил
  • резене
  • звездовиден анасон
  • сечуански пипер/
  • 1 ч.л. съчуански пипер
  • сол
  • 1 кг свински ребра
  • 0.5 връзка пресен лук
  • сол и черен пипер

За соса:

  • 3 ч.л. мед
  • 2 скилидка чесън
  • 150 мл соев сос
  • 1 лайм
  • 3 ч.л. сусам
  • 1 червена люта чушка

Свързани рецепти