Печени ребърца
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Смесете в купа подправките за сухата марината. Отстранете ципата от кухата страна на ребрата.
2. Поставете ребрата в тавичка, поръсете ги със сместа от подправки и ги втрийте хубаво в месото. Покрийте с прозрачно фолио и оставете ребрата в хладилник за една нощ.
3. Поставете ребрата в тавичка за печене, добавете малко вода и ги покрийте с алуминиево фолио. Печете ребрата на 170 градуса 2 часа и 30 минути.
4. За барбекю соса сложете в дълбок съд кетчупа и същото количество вода. Добавете и останалите продукти. Оставете сместа да заври и разбъркайте.
5. Намажете изпечените ребра с барбекю соса с помощта на четка.
6. Гарнирайте печените ребра с печени на скара зеленчуци, предварително мариновани. Пригответе марината от балсамов оцет, зехтин, ситно нарязан чесън, стръкче мащерка, сол и черен пипер. Потопете в маринатата различни видове зеленчуци на кръгчета и ги изпечете.
2. Поставете ребрата в тавичка, поръсете ги със сместа от подправки и ги втрийте хубаво в месото. Покрийте с прозрачно фолио и оставете ребрата в хладилник за една нощ.
3. Поставете ребрата в тавичка за печене, добавете малко вода и ги покрийте с алуминиево фолио. Печете ребрата на 170 градуса 2 часа и 30 минути.
4. За барбекю соса сложете в дълбок съд кетчупа и същото количество вода. Добавете и останалите продукти. Оставете сместа да заври и разбъркайте.
5. Намажете изпечените ребра с барбекю соса с помощта на четка.
6. Гарнирайте печените ребра с печени на скара зеленчуци, предварително мариновани. Пригответе марината от балсамов оцет, зехтин, ситно нарязан чесън, стръкче мащерка, сол и черен пипер. Потопете в маринатата различни видове зеленчуци на кръгчета и ги изпечете.
Продукти
- За сухата марината:1 с.л. червен пипер 0.5 с.л. семена от кимион 1 с.л. лук на прах 1 с.л. чесън на прах 1 с.л. чили на прах 1 с.л. сух риган 1 с.л. морска сол 1 с.л. кафява захарЗа барбекю соса:450 мл кетчуп 450 мл вода 50 мл сос "Уорчестър" 5 с.л. кафява захар 2 с.л. горчица 1 ч.л. чесън на прах 1 ч.л. смлян кимион 2 стръка прясна мащерка3 кг свински ребра
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол