Печени ребърца

Печени ребърца

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа подправките за сухата марината. Отстранете ципата от кухата страна на ребрата.
2. Поставете ребрата в тавичка, поръсете ги със сместа от подправки и ги втрийте хубаво в месото. Покрийте с прозрачно фолио и оставете ребрата в хладилник за една нощ.
3. Поставете ребрата в тавичка за печене, добавете малко вода и ги покрийте с алуминиево фолио. Печете ребрата на 170 градуса 2 часа и 30 минути.
4. За барбекю соса сложете в дълбок съд кетчупа и същото количество вода. Добавете и останалите продукти. Оставете сместа да заври и разбъркайте.
5. Намажете изпечените ребра с барбекю соса с помощта на четка.
6. Гарнирайте печените ребра с печени на скара зеленчуци, предварително мариновани. Пригответе марината от балсамов оцет, зехтин, ситно нарязан чесън, стръкче мащерка, сол и черен пипер. Потопете в маринатата различни видове зеленчуци на кръгчета и ги изпечете.

Продукти

За сухата марината:

  • 1 с.л. червен пипер
  • 0.5 с.л. семена от кимион
  • 1 с.л. лук на прах
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. чили на прах
  • 1 с.л. сух риган
  • 1 с.л. морска сол
  • 1 с.л. кафява захар

За барбекю соса:

  • 450 мл кетчуп
  • 450 мл вода
  • 50 мл сос "Уорчестър"
  • 5 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. горчица
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 3 кг свински ребра

Свързани рецепти