Печени пълнени лимони

Печени пълнени лимони

Начин на приготвяне:

1. Важно е да използвате необработвани с восък лимони. Измийте лимоните и ги подсушете. Нарежете ги на кръгчета с дебелина 2.5 см. Изрежете вътрешността на всяко кръгче.
2. Нарежете моцарелата и чери доматите на тънки филийки. Листата босилек и филенцата аншоа накъсайте на 2-3 парченца.
3. Подредете кръгчетата от лимонова кора върху дъска. Във всяко кръгче поставете резен моцарела, парченце от листо босилек, резен домат, парченце от филе аншоа и отново моцарела. Поръсете с малко сол и черен пипер. Поставете всеки напълнен по този начин лимон между две листа от лимон или две парченца хартия за печене.
4. Подредете "сандвичите" от пълнени лимони в тамичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути.
5. Запечете нарязани филийки хляб, поръсени със зехтин. Извадете запечения пълнеж на лимоните върху кростините и поднесете.

Продукти

 

  • 2 големи био лимона
  • 150 г моцарела от краве мляко
  • 4 листа босилек
  • 2 филенца аншоа
  • 2 чери домата
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти