1. Използвайте сорт картофи "мити". Почистете ги и ги измийте добре без да ги белите. Надупчете ги с вилица. Сипете солта в тавичка и я разстелете равномерно. Поставете картофите върху солта и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути  или до омекване.

2. Оставете картофите малко да изстинат и ги разрежете на две. Издълбайте вътрешността на всяка половина внимателно, с помощта на лъжица. Вътрешността на картофите сложете в купа, а лодките подредете отново в тавата със солта.

3. Поставете лентите бекон в студен и сух тиган. Включете котлона и оставете бекона да се карамелизира на умерен огън. След като изстине, го нарежете на ситно. Добавете го при вътрешността на картофите.

4. С помощта на преса за пюре намачкайте картофите заедно с бекона. Добавете към тях нарязания на тънки колелца пресен лук и нарязания на ситно див лук (отделете малко за сервиране). Добавете настъргания кашкавал и течната сметана. Овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.

5. Напълнете лодките със сместа. Поръсете с малко настърган кашкавал отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.

6. Поднесете пълнените картофи топли, поръсени с малко нарязан див лук.

Продукти

  • 4 големи картофа
  • 500 г каменна или морска сол
  • 3 резена бекон
  • 3 стръка пресен лук
  • 1/2 връзка див лук
  • 1/4 ч.ч. течна сметана
  • 200 г кашкавал
  • щипка индийско орехче
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички