Печени пълнени картофи
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Използвайте сорт картофи "мити". Почистете ги и ги измийте добре без да ги белите. Надупчете ги с вилица. Сипете солта в тавичка и я разстелете равномерно. Поставете картофите върху солта и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути или до омекване.
2. Оставете картофите малко да изстинат и ги разрежете на две. Издълбайте вътрешността на всяка половина внимателно, с помощта на лъжица. Вътрешността на картофите сложете в купа, а лодките подредете отново в тавата със солта.
3. Поставете лентите бекон в студен и сух тиган. Включете котлона и оставете бекона да се карамелизира на умерен огън. След като изстине, го нарежете на ситно. Добавете го при вътрешността на картофите.
4. С помощта на преса за пюре намачкайте картофите заедно с бекона. Добавете към тях нарязания на тънки колелца пресен лук и нарязания на ситно див лук (отделете малко за сервиране). Добавете настъргания кашкавал и течната сметана. Овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.
5. Напълнете лодките със сместа. Поръсете с малко настърган кашкавал отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
6. Поднесете пълнените картофи топли, поръсени с малко нарязан див лук.
Продукти
- 4 големи картофа
- 500 г каменна или морска сол
- 3 резена бекон
- 3 стръка пресен лук
- 1/2 връзка див лук
- 1/4 ч.ч. течна сметана
- 200 г кашкавал
- щипка индийско орехче
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/