Печени на скара нектарини
Рецепта от: Том Керидж
Това е рецепта за бърз летен десерт, приготвен на барбекю. Леко запечените върху огън нектарини са съчетани с крем Шантили, маслени бисквити и пресни малини.
Продукти
- 4 узрели нектарини
- 2 с.л. олио
- 4 с.л. захар
- 200 мл течна сметана
- 1 с.л. лимонова върбинка
- 40 г пудра захар
- 4 маслени бисквити
- 4 стръка лимонова върбинка
- 80 г малини
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте и подсушете нектарините. След това ги разрежете на две половини и отстранете костилките им. Поставете половинките нектарини в тавичка и намажете разрязаната страна на плодовете с олио.
- 2. Поставете нектарините с разрязаната част надолу върху умерено загрята скара. Печете 30-60 секунди и прехвърлете в тавичка.
- 3. За крем Шантили разбийте охладената течна сметана с пудрата захар до плътност. Добавете нарязаната на ситно лимонова върбинка и разбъркайте.
- 4. Поръсете нектарините с кристална захар и ги поставете по края на скарата. Обгорете прасковите с газова горелка.
- 5. Сервирайте карамелизирани запечени нектарини с лъжица крем Шантили и пресни малини. Поръсете с натрошени маслени бисквити.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Том Керидж
Рибай стек на барбекю
Рецепти Том Керидж
Цял печен лаврак
Рецепти Том Керидж
Печена риба Джон Дори с пушена картофена салата
Рецепти Том Керидж
Тако с печена на скара риба тон
Рецепти Том Керидж
Плосък хляб с дип от печен патладжан
Рецепти Том Керидж
Салата с печена на скара краставица, халуми и нахут