Начин на приготвяне:

1. Разрежете пъдпъдъчите на две половини, по гръбнака и ги сложете в дълбока купа.
2. В хаванче сложете обеления и настърган джинджифил, индийското орехче, карамфила, черния пипер. Нарежете на ситно мащерката, чесъна и сушеното чили. Добавете ги в хаванчето и счукайте добре всичко. Добавете захарта, оцета и олиото и разбъркайте.
3. Добавете маринатата при пъдпъдъците и хубаво разбъркайте. Оставете месото да се маринова 30 минути.
4. Върху добре загрята скара подредете маринованите пъдпъдъци. Печете ги 15 минути, като често ги обръщате и мажете с марината.
5. На скарата изпечете и лютите чушки.

Продукти

  • 6 малки пъдпъдъка
  • 0.5 ч.л. смляно индийско орехче
  • 10 г мащерка
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 8 гвоздейчета карамфил
  • 1.5 ч.л. морска сол
  • 2 см джинджифил
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. тъмнокафява захар
  • 4 с.л. малцов оцет
  • 1 с.л. олио

Свързани рецепти