Печени котлети с пълнени картофи

Печени котлети с пълнени картофи

Начин на приготвяне:

1. Направете разрези в котлетите откъм страната с тлъстината през 2-3 см, с дължина 1-2 см. Натрийте леко счуканите зърна черен пипер в месото. Овкусетего и със сол.
2. Сварете картофите - цели и необелени. Като поизстинат ги разрежете наполовина и ги издълбайте с лъжица. Вътрешността от картофите нарежете и я сложете в купа. Добавете накълцания едър червен пипер, чесъна на колелца, нарязаните листа боислек, салвия и магданоз. Добавете киселото мляко и разбъркайте леко. Напълнете половинките картофи със сместа и ги наредете в тавичка. Поръсете пълнените картофи с кашкавал и ги запечете във фурна.
3. В грил-тиган сложете съвсем малко олио и изпечете котлетите за по 10 минути от всяка страна. Заедно с тях или отделно запечете в глир-тигана кръгчета различни цветове чушки.

Продукти

  • 2 свински котлета
  • 0.5 червена чушка
  • 0.5 зелена чушка
  • черен пипер на зърна
  • сол
  • олио

За пълнените картофи:

  • 2 картофа
  • 1 скилидка чесън
  • 1 щипка босилек
  • 4 с.л. настърган кашкавал
  • 3 с.л. кисело мляко
  • едър червен пипер
  • 1 щипка салвия
  • 1 щипка магданоз

Свързани рецепти