Печени котлети с пълнени картофи
1. Направете разрези в котлетите откъм страната с тлъстината през 2-3 см, с дължина 1-2 см. Натрийте леко счуканите зърна черен пипер в месото. Овкусетего и със сол.
2. Сварете картофите - цели и необелени. Като поизстинат ги разрежете наполовина и ги издълбайте с лъжица. Вътрешността от картофите нарежете и я сложете в купа. Добавете накълцания едър червен пипер, чесъна на колелца, нарязаните листа боислек, салвия и магданоз. Добавете киселото мляко и разбъркайте леко. Напълнете половинките картофи със сместа и ги наредете в тавичка. Поръсете пълнените картофи с кашкавал и ги запечете във фурна.
3. В грил-тиган сложете съвсем малко олио и изпечете котлетите за по 10 минути от всяка страна. Заедно с тях или отделно запечете в глир-тигана кръгчета различни цветове чушки.

Продукти

  • 2 свински котлета 0.5 червена чушка 0.5 зелена чушка черен пипер на зърна сол олиоЗа пълнените картофи:2 картофа 1 скилидка чесън 1 щипка босилек 4 с.л. настърган кашкавал 3 с.л. кисело мляко едър червен пипер 1 щипка салвия 1 щипка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички