Печени картофи и пащърнак

Печени картофи и пащърнак

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги сложете в тенджера с подсолена вода. Щом заврят, намалете огъня и варете в продължение на 8 минути, да са почти сварени. Прецедете добре картофите и ги нарежете на четвъртинки.
2. Почистете корените пащърнак, разрежете ги на половинки или четвъртинки в зависимост от дебелината и големината им и ги нарежете на парчета с 8-10 см дължина.
3. Разпределете картофите и пащърнака в два съда за печене. Овкусете със сол и стръкчета розмарин. Полейте със зехтин и разбъркайте добре, като ги подредите на един ред. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35-40 минути.

Продукти

  • 10 картофа
  • 8 корена пащърнак
  • 50 мл зехтин
  • розмарин
  • сол

Свързани рецепти