Печени картофи
Рецепта от: Донал Скиан
Това е рецепта за печени картофи - най-простото нещо, което да може да се приготви в кухнята. И все пак, за да станат хрупкави, картофите първо трябва да се варят за кратко.
Продукти
- 1.5 кг червени картофи
- рапично олио
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете картофите и ги разрежете на четвъртини. Поставете ги в тенджера с подсолена вода и оставете да заврат. Варете картофите 5 минути.
- 2. Прецедете картофите и ги върнете в тенджерата. Поръсете с щипка сол и малко олио. Захлупете и разтръскайте тенджерата енергично. Оставете картофите в тенджерата за 5 минути,
- 3. Пресипете картофите в плоска тавичка и ги разделете един от друг, на достатъчно разстояние. Поръсете обилно с олио и сол. След това с помощта на лъжица оваляйте всеки картоф в мазнината. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 40 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Ейнсли Хариът
Пълнени патладжани със сирене и орехи
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт