Това е рецепта за печени картофи - най-простото нещо, което да може да се приготви в кухнята. И все пак, за да станат хрупкави, картофите първо трябва да се варят за кратко.

Продукти

  • 1.5 кг червени картофи
  • рапично олио
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете картофите и ги разрежете на четвъртини.  Поставете ги в тенджера с подсолена вода и оставете да заврат. Варете картофите 5 минути.
  • 2. Прецедете картофите и ги върнете в тенджерата. Поръсете с щипка сол и малко олио. Захлупете и разтръскайте тенджерата енергично. Оставете картофите в тенджерата за 5 минути,
  • 3. Пресипете картофите в плоска тавичка и ги разделете един от друг, на достатъчно разстояние. Поръсете обилно с олио и сол. След това с помощта на лъжица оваляйте всеки картоф в мазнината. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 40 минути.

Свързани рецепти

Виж всички