1. Отстранете костилките на фурмите и ги варете 5 минути, за да омекнат. В блендер сипете орехите, фурмите, маслото, лимоновия сок, канелата и меда и смелете.
  2. Измийте ябълките и изрежете капачета, запазете ги. Издълбайте вътрешността със семките и напълнете ябълките с плънката. Поставете капачетата на ябълките и ги подредете в дълбока тавичка. Налейте 200 мл вода и покрийте с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята на 180°C фурна около 25 минути. Отстранете фолиото и печете още 20 минути.
  3. В купичка разбъркайте киселото мляко и меда.
  4. Сипете 1 с.л. от киселото мляко с мед по средата на десертна чиния. Върху него поставете топла печена ябълка.

Продукти

  • 4  сладки ябълки
  • 100 г орехи
  • 6 сушени фурми
  • 1 ч.л. канела
  • ½ лимон, сок
  • 100 г масло
  • 200 г кисело мляко (пълномаслено)
  • 2 с.л. мед

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички