Печени ябълки с орехи и фурми
Рецепта от: Давид Скоко
- Отстранете костилките на фурмите и ги варете 5 минути, за да омекнат. В блендер сипете орехите, фурмите, маслото, лимоновия сок, канелата и меда и смелете.
- Измийте ябълките и изрежете капачета, запазете ги. Издълбайте вътрешността със семките и напълнете ябълките с плънката. Поставете капачетата на ябълките и ги подредете в дълбока тавичка. Налейте 200 мл вода и покрийте с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята на 180°C фурна около 25 минути. Отстранете фолиото и печете още 20 минути.
- В купичка разбъркайте киселото мляко и меда.
- Сипете 1 с.л. от киселото мляко с мед по средата на десертна чиния. Върху него поставете топла печена ябълка.
Продукти
- 4 сладки ябълки
- 100 г орехи
- 6 сушени фурми
- 1 ч.л. канела
- ½ лимон, сок
- 100 г масло
- 200 г кисело мляко (пълномаслено)
- 2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене