Печени френски пилета с портокал, салвия и джинджифил
Рецепта от: Мери Бери
Малките френски пилета се приготвят доста по-бързо от обикновените. Но за да станат наистина вкусни, препоръчително е да се мариноват предварително с портокалов сос, джинджифил, чесън и подправки за 1 денонощие. След това пилетата се пекат, а от маринатата се получава чудесен сос.
Продукти
- 3 брл х 450 г френки пилета
- 1 с.л. течен мед
- 1 пълна с.л. царевично нишесте
- сол и черен пипер
- За маринатата:
- 600 мл портокалов сок
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. слънчогледово олио
- 4 с.л. соев сос
- 1 с.л. нарязана прясна салвия
- 2 ч.л. листенца прясна мащерка
- 1 с.л. настърган джинджифил
Начин на приготвяне:
- 1. Поставете голям плик за храна с цип в купа и в нея сипете портокаловия сок, соевия сос, фино настърганите джинджифил и чесън, олиото, както и подправките - салвия, мащерка, сол и черен пипер.
- 2. С помощта на кухненска ножица разрежете всяко пиле от двете страни на гръбнака и отделете костта (използвайте костите, за да направите бульон). След това разтворете пилетата като пеперуди.
- 3. Поставете пилетата в плика с маринатата и го затворете. Разтръскайте добре и поставете в хладилник за 24 часа.
- 4. Поставете маринованите пилета в дълбока тавичка и ги намажете с мед. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
- 5. В купичка разбъркайте нишестето с малко от студената марината, до получаването на гладка кашичка. Излейте сместа в тавата, заедно с останалата марината при пилетата. Печете още 15 минути.
- 6. Нарежете печените пилета на едри парчета и ги подредете в голяма чиния. Полейте обилно със сос. Останалият сос пресипете в сосиера. Поднесете печените пилета със задушени или печени пресни картофи.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Донал Скиан
Пиле "Кунг Пао"
Рецепти Адам Лайо
Пиле Брес с полента и трюфели
Рецепти Донал Скиан
Сандвич с хрупкаво пилешко
Рецепти Гордън Рамзи
Пилешко с оризови нудъли
Рецепти Шейн Делия
Поширано пиле с пушен ориз и сос от кисело мляко и тахан
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле тика
Рецепти Шейн Делия
Пилешка шауарма с питки и салата от маринован лук