Печена тиква с чили, мента и мед

Печена тиква с чили, мента и мед

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете тиквата на резени. Лукът разрежете на четвъртинки. Наредете тиквата и лука в дълбока тава.
2. Поръсете ги със зехтин, едър лют червен пипер и сол. Разтръскайте тавичката и печете тиквата и лука на 200 градуса 40-45 минути.
3. В тиган сипете меда и оцета и ги оставете да заврят. Оставете сместа да къкри 5 минути, докато се сгъсти.
4. Залейте печените тиква и лук с топлия дресинг и поръсете с листа мента.

Продукти

  • 2 глави червен лук
  • 800 г тиква
  • 0.5 ч.л. едър лют червен пипер
  • 3 с.л. зехтин
  • сол
  • 80 мл мед
  • 80 мл червен винен оцет
  • шепа листа мента

Свързани рецепти