Начин на приготвяне:

1. Нарежете доматите, може различни видове, на резени и ги сложете в купа. Добавете нарязания манголд /може да го замените с лапад/. Може да добавите и малко нарязани листа спанак, рукола или кале. Овкусете зеленчуците със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте много добре.
2. Обелете кората на лимона и я нарежете на много ситон заедно с дивия копър и скилидките чесън. Напълнете добре почистената и измита пъстърва със сместа.
3. Вземете парче пергаментова хартия с двойно по-голяма дължина от рибата и го постелете върху плота. По средата на едната половина сипете овкусените зеленчуци, като легло. Поставете пълнена пъстърва върху тях и покрийте със свободния край на хартията така, че да се оформи пакет. Защипете пакета с метални щипки от двете страни, а през останалия отвор от едната страна сипете бялото вино. Защипете отвора и поставете пакета в голяма тава. Печете рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса 15-20 минути. Имайте предвид, че пакетът ще се подуе от парата.
4. Може да сервирате рибата със зеленчуци с гарнитура от черен ориз. Оризът се вари час и половина в съотношение 1:3 с вода. Наряжете глава червен лук на много ситно, а 1 морков нарежете на тънки лентички. Нарежете на ситно ½ връзка магданоз, добавете и шепа рукола. Овкусете ориза и зеленчуците със сол, черен пипер и зехтин.

Продукти

  • 1 пъстърва
  • 3 домата
  • 1 връзка манголд
  • 2 връзки цветове от див копър
  • 1 скилидка чесън
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 3 с.л. бяло вино
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти