1. Почистете и измийте добре картофите, без да ги белите. Разрежете ги на половинки. Обелете и нарежете главите лук на едро. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на едро. Поставете нарязаните картофи, лук и чушки в голяма торбичка с цип затваряне заедно с нарязаните на ситно скилидки чесън и листенца мащерка.

2. Набучете на няколко места всяка наденица с вилица и ги поставете и тях в плика. Добавете 2 с.л. мазнина и затворете плика. Разтръскайте добре.

3. Пресипете съдържанието на плика в голяма тава и разпределете равномерно продуктите, като подредите надениците отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35-40 минути. Обърнете надениците, добавете бялото вино и печете още 20 минути.

Продукти

  • 2 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 2 червени чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. прясна мащерка
  • 500 г пресни картофи
  • 12 бр. сурова свинска наденица с подправки
  • 200 мл бяло сухо вино
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички