Печена наденица с картофи
Рецепта от: Мери Бери
1. Почистете и измийте добре картофите, без да ги белите. Разрежете ги на половинки. Обелете и нарежете главите лук на едро. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на едро. Поставете нарязаните картофи, лук и чушки в голяма торбичка с цип затваряне заедно с нарязаните на ситно скилидки чесън и листенца мащерка.
2. Набучете на няколко места всяка наденица с вилица и ги поставете и тях в плика. Добавете 2 с.л. мазнина и затворете плика. Разтръскайте добре.
3. Пресипете съдържанието на плика в голяма тава и разпределете равномерно продуктите, като подредите надениците отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35-40 минути. Обърнете надениците, добавете бялото вино и печете още 20 минути.
Продукти
- 2 с.л. олио
- 2 глави лук
- 2 червени чушки
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. прясна мащерка
- 500 г пресни картофи
- 12 бр. сурова свинска наденица с подправки
- 200 мл бяло сухо вино
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Фахитас с пилешко
Рецепти Джейми Оливър
Мексиканско зеленчуково чили
Рецепти Джейми Оливър
Сочни пържоли с рататуй
Рецепти Джейми Оливър
Рачешки банички с доматена салса и салата