1. Нарежете доматите, чесъна и лука на парчета, а джинджифила, лимонената трева и чушките на колелца и ги сложете в блендер. Добавете пастата от скариди, куркумата, пастата от фурми /тамаринд/, олиото, солта и фъстъците. Добавете и чаша вода и смелете продуктите. След това сложете пастата в тенджера на тих огън докато се изпари водата.
2. Мариновайте рибните филета обилно с пастата и ги сложете да се изпекат на скара.
3. Сервирайте рибата с варен ориз и зеленчуци.

Продукти

  • 2 скилидки чесън 50 г джинджифил 2 домата 3 глави лук шалот 5 люти червени чушки 1 стрък лимонена трева 1 с.л. паста от скариди 1 с.л. куркума 1.5 с.л. паста от тамаринд слънчогледово олио 0.5 ч.л. сол 75 г фъстъци 600 г риба - може различни видове 150 г ориз 1 броколи 1 червена чушка 8 eieren 2 uien 3 el olie 1 teentje knoflook 2 tl bruine basterdsuiker 2 tl sambal 2 el ketjap manis 0.5 l kippenbouillon 2 tl maïzena 0.5 citroen 4 takjes peterselie 4 el seroendeng

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички