Начин на приготвяне:

1. Нарежете доматите, чесъна и лука на парчета, а джинджифила, лимонената трева и чушките на колелца и ги сложете в блендер. Добавете пастата от скариди, куркумата, пастата от фурми /тамаринд/, олиото, солта и фъстъците. Добавете и чаша вода и смелете продуктите. След това сложете пастата в тенджера на тих огън докато се изпари водата.
2. Мариновайте рибните филета обилно с пастата и ги сложете да се изпекат на скара.
3. Сервирайте рибата с варен ориз и зеленчуци.

Продукти

  • 2 скилидки чесън
  • 50 г джинджифил
  • 2 домата
  • 3 глави лук шалот
  • 5 люти червени чушки
  • 1 стрък лимонена трева
  • 1 с.л. паста от скариди
  • 1 с.л. куркума
  • 1.5 с.л. паста от тамаринд
  • слънчогледово олио
  • 0.5 ч.л. сол
  • 75 г фъстъци
  • 600 г риба - може различни видове
  • 150 г ориз
  • 1 броколи
  • 1 червена чушка
  • 8 eieren
  • 2 uien
  • 3 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 2 tl sambal
  • 2 el ketjap manis
  • 0.5 l kippenbouillon
  • 2 tl maïzena
  • 0.5 citroen
  • 4 takjes peterselie
  • 4 el seroendeng

Свързани рецепти