Начин на приготвяне:

1. Направете по 3 диагонални разреза до костта от двете страни на предварително почистената от вътрешности и измита риба. В разрезите и във вътрешността поръсете сол.

2. Поръсете рибата с1 с.л. зехтин и я поставете върху добре загрята скара или грил-тиган. Печете по 5-6 минути от всяка страна.

3. За дресинга за салатата в бурканче с винтова капачка сипете горчица, рибен сос, останалия зехтин, фино настърганата кора от лайм и сока му. затворете бурканчето и разтръскайте много добре. Нарежете на ситно лютата чушка и я добавете и нея. Разтръскайте отново.

4. Обелете динята и отстранете семките. Нарежете я на кубчета от по 1 см. Разрежете краставицата на две по дължина, извадете семките ѝ и нарежете на дребни кубчета. Зелете нарежете на много тънки ивици. Сложете динята и зеленчуците в купа. Накъсайте листата тайландски босилек. Залейте салатата с дресинга непосредствено преди сервиране. Разбъркайте много добре с ръце.

5. Сервирайте печената коралова пъстърва цяла с гарнитура от салата от диня.

Продукти

  • 1 цяла коралова пъстърва (500-600 г)
  • 3 с.л. зехтин
  • сол
  • 150 г диня
  • 1/4 зелка
  • 1 малка краставица
  • малка шепа тайландски босилек
  • 1 лайм, кора и сок
  • 1 ч.л. рибен сос
  • 1 люта чушка

Свързани рецепти