Печена бяла риба
1. За дресинга обелете и настържете чесъна фино, в купичка. настържете и кората на лимона. Добавете маслото и меда и разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно магданоз и мащерка, овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
2. Почистете морковите и ги разрежете на две, по дължина. Обелете пащърнака и го разрежете на тир, по дължина. Обелете лука и го нарежете на едри парчета. Сложете зеленчуците в постлана с хартия дълбока тава. Поръсете каперсите и половината от дресинга. Разбъркайте зеленчуците добре, с ръце. Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
3. Почистете рибата /може да използвате ципура или лаврак/ от вътрешностите и люспите и я измийте добре под течаща вода. Направете напречни разрези в кожата на рибата, от двете страни. Извадете зеленчуците /около десетата минута от печене/ и поставете рибата върху тях. Хубаво я намажете с останалия дресинг и посолете. Печете още 20-25 минути.

Продукти

  • 1 бяла риба сол и черен пипер 2 моркова 1 корен пащърнак 2 глави червен лук 1 стрък праз 1 с.л. каперсиЗа дресинга:1 скилидка чесън 3 с.л. разтопено масло 1 с.л. мед 0.5 лимон настъргана кора 1 ч.л. сол 2 с.л. нарязан магданоз 0.5 с.л. прясна мащерка щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички