Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Печена Аляска

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Разбийте на пухкав крем яйцата и захарта.
    2.Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията и го смесете с галетата и шоколада.
    3.Прибавете го към яйчната смес и накрая добавете и бадемите.
  2. Prev2/5Next

    4. Покрийте дъното на тава с хартия за печене. Сипете вътре тестото,загладете и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
    5. След като блатът изстине го нарежете на кръгове с формичка или малка чашка. Големината преценете сами.
  3. Prev3/5Next

    6. Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер. Добавете захарта и ванилията чак когато белтъците са придобили плътност.
  4. Prev4/5Next

    7. Поставете кръгчетата блат в отделни чинии. Върху тях сложете сладолед по ваш избор.
  5. Prev5/5Next

    8. Шприцовайте белтъците около десерта като внимателно покриете всички части.
    9. Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете чиниите с десерта в горещата фурна и запечете до порозовяване на белтъка.
    10.Сервирайте десерта веднага.
категория 4/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли