Печена Аляска
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. Поставете блата в чиния. Намажете го със сладко от ягоди.
2. Нарежете на ситно белия шоколад и поръсете половината върху сладкото. Подредете топки от двата вида сладолед на купчина. Поръсете с останалия бял шоколад и поставете сладкиша във фризера.
3. За меренгето разбийте белтъците в напълно суха купа, на твърда пяна, като сипвате захарта постепенно. Добавете пудрата захар и разбъркайте с помощта на шпатула.
4. Изсипете меренгето върху замръзналия сладолед. Покрийте целия сладкиш с белтъците и ги загладете. Обгорете с газова горелка.
5. Сервирайте триъгълно парче от тортата. Съхранявайте тортата в хладилник.
2. Нарежете на ситно белия шоколад и поръсете половината върху сладкото. Подредете топки от двата вида сладолед на купчина. Поръсете с останалия бял шоколад и поставете сладкиша във фризера.
3. За меренгето разбийте белтъците в напълно суха купа, на твърда пяна, като сипвате захарта постепенно. Добавете пудрата захар и разбъркайте с помощта на шпатула.
4. Изсипете меренгето върху замръзналия сладолед. Покрийте целия сладкиш с белтъците и ги загладете. Обгорете с газова горелка.
5. Сервирайте триъгълно парче от тортата. Съхранявайте тортата в хладилник.
Продукти
- 1 готов пандишпанов блат 1 бурканче сладко от ягоди 1 кг ванилов сладолед 1 кг ягодов сладолед 100 г бял шоколад 4 белтъка 150 г кафява захар 200 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол