Печен пилешки шницел
Рецепта от: Дона Хей
1. Разделете по хоризонтал всяко парче пилешко филе на две по-тънки парчета. Подредете парчетата филе в плоска тавичка, постлана с хартия за печене.
2. За пълнежа смелете в бендер хляба фино. Добавете към трохите листенца мащерка и разтопеното масло. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. Разпределете сместа върху пилешките филета и притиснете. Печете месото във фурната на функция грил 7-8 минути.
4. За салатата нарежете фенхела на тънки люспи. Добавете към него листата магданоз и нарязания на едро див лук.
5. За дресинга разбъркайте висококачествена майонеза с лимоновия сок и 2-3 с.л. вода до хомогенност. Залейте салатата с дресинга.
2. За пълнежа смелете в бендер хляба фино. Добавете към трохите листенца мащерка и разтопеното масло. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. Разпределете сместа върху пилешките филета и притиснете. Печете месото във фурната на функция грил 7-8 минути.
4. За салатата нарежете фенхела на тънки люспи. Добавете към него листата магданоз и нарязания на едро див лук.
5. За дресинга разбъркайте висококачествена майонеза с лимоновия сок и 2-3 с.л. вода до хомогенност. Залейте салатата с дресинга.
Продукти
- За шницелите:2 пилешки филета 3 филии бял хляб 1 с.л. мащерка сол и черен пипер 50 г разтопено маслоЗа салатата:1 глава фенхел 1 шепа магданоз 2 с.л. див лук 0.5 лимон сок 2 с.л. майонеза
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол