Печен пилешки шницел

Печен пилешки шницел

Начин на приготвяне:

1. Разделете по хоризонтал всяко парче пилешко филе на две по-тънки парчета. Подредете парчетата филе в плоска тавичка, постлана с хартия за печене.
2. За пълнежа смелете в бендер хляба фино. Добавете към трохите листенца мащерка и разтопеното масло. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. Разпределете сместа върху пилешките филета и притиснете. Печете месото във фурната на функция грил 7-8 минути.
4. За салатата нарежете фенхела на тънки люспи. Добавете към него листата магданоз и нарязания на едро див лук.
5. За дресинга разбъркайте висококачествена майонеза с лимоновия сок и 2-3 с.л. вода до хомогенност. Залейте салатата с дресинга.

Продукти

За шницелите:

  • 2 пилешки филета
  • 3 филии бял хляб
  • 1 с.л. мащерка
  • сол и черен пипер
  • 50 г разтопено масло

За салатата:

  • 1 глава фенхел
  • 1 шепа магданоз
  • 2 с.л. див лук
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 2 с.л. майонеза

Свързани рецепти