Печен пилешки шницел
1. Разделете по хоризонтал всяко парче пилешко филе на две по-тънки парчета. Подредете парчетата филе в плоска тавичка, постлана с хартия за печене.
2. За пълнежа смелете в бендер хляба фино. Добавете към трохите листенца мащерка и разтопеното масло. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. Разпределете сместа върху пилешките филета и притиснете. Печете месото във фурната на функция грил 7-8 минути.
4. За салатата нарежете фенхела на тънки люспи. Добавете към него листата магданоз и нарязания на едро див лук.
5. За дресинга разбъркайте висококачествена майонеза с лимоновия сок и 2-3 с.л. вода до хомогенност. Залейте салатата с дресинга.

Продукти

  • За шницелите:2 пилешки филета 3 филии бял хляб 1 с.л. мащерка сол и черен пипер 50 г разтопено маслоЗа салатата:1 глава фенхел 1 шепа магданоз 2 с.л. див лук 0.5 лимон сок 2 с.л. майонеза

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички