Печен лук с шишчета от скариди и бекон
1. Сипете 1-2 с.л. олио в добре загрят тиган и сипете картофите в него. Запържете ги до златисто, като ги разбърквате от време на време. Накрая добавете ситно нарязания магданоз и малко масло. Разбъркайте.
2. Обелете главите лук и ги нарежете на полумесеци. Разпръснете ги в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете със сол, черен пипер, листенца мащерка, ситно нарязан розмарин и малко зехтин. разбъркайте добре с ръце и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15-20 минути. През последните 8 минути добавете целите цери доматчета.
3. Накиснете дървени шишчета в чаша със студена вода за 30 минути. Обелете скаридите от черупката им. Използвайте бекон, нарязан на слайсове. Увийте всяка скарида в бекон. Нанижете по три рулца на едно шишче, като ги промушвате по два пъти.
4. Сипете 1 с.л. олио в добре загрят тиган и изпържете шишчетата от двете страни, за около 8 минути.
5. Сервирайте картофи с магданоз, печен лук и шишчета със скариди и бекон.

Продукти

  • 5 глави лук 2 стръка розмарин 3 стръка мащерка зехтин 500 г чери домати 1 с.л. масло 800 г дребни варени картофи 0.5 връзка магданоз 500 г големи скариди 125 г бекон 1 лимон сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички