Печен лаврак с фенел
1. Почистете лаврака от вътрешности и го измийте под течаща вода. Подсушете го и направете повърхностни диагонални разрези от двете страни на рибата.
2. Разрежете главата фенел и отстранете твърдата и част от всяка половина. Нарежете фенела на тънки полумесеци. Зелената част нарежете на тънки кръгчета.
3. Постелете плоска тава с хартия за печене. Направете "легло" от нарязания фенел по средата на парчето хартия. Поставете рибата върху него. Поръсете със сол и черен пипер. Поръсете с нарязаната зелена част на фенела и нарязаните листа магданоз - може да пъхнете малко и вътре в рибата. Подредете тънки кръгчета лимон върху рибата. Полейте с тънка струйка ракъ /турска анасонова ракия/ или мастика и струйка зехтин. Поръсете с черен пипер. Свийте краищата на хартията навътре и затворете като пакет. Печете рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
4. Разтворете пакетчето и настържете фино кората на половин лайм. Полейте с  малко зехтин.

Продукти

  • 400 г лаврак 1 глава фенел 1 шепа магданоз 1 лимон 1 с.л. ракъ зехтин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички