Печен компир и зеленчуци в темпура
1. Измийте и подсушете патладжана. нарежете го на филийки. Подредете ги върху кухненска хартия и посолете филийките от двете страни. Оставете за 10 минути. След това попийте с друг лист кухненска хартия.
2. Измийте добре картофите и ги сварете, без да ги белите.
3. За темпурата разбийте яйцата в купа. Добавете газираната вода със стайна температура и разбийте отново. Добавете брашното малко по малко, като едновременно с това разбърквате. Добавете бакпулвера и разбъркайте. Овкусете със сушена мащерка, канела, сладък и лют червен пипер, малко сол и черен пипер. Разбъркайте.
4. Почистете моркова и го нарежете на тънки кръгчета, под диагонал. По същия начин нарежете и измитата и подсушена тиквичка.
5. Сипете 3 пръста зехтин в дълбок тиган или уок и го загрейте. Потапяйте филийка по филийка патладжан, морков, тиквичка и ги пържете до златисто, от двете страни. Извадете върху кухненска хартия.
6. Разрежете изстиналите сварени картофи на две. С помощта на ножче направете диагонални разрези по повърхността на вътрешността на картофите.
7. Нарежете на ситно листата розмарин, босилек и магданоз. Скилидката чесън също нарежете на ситно. Добавете нарязаните подправки и чесън към цеденото кисело мляко и разбъркайте добре.
8. Постелете с двоен лист алуминиево фолио дълбока тавичка и подредете в нея картофите. Разпределете сместа с кисело мляко върху тях. Върху всяка половинка натрошете по малко козе сирене и поставете бучка масло. Запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.
9. Сервирайте печен пълнен компир с панирани зеленчуци.

Продукти

  • За картофите:2 големи картофа 4 стръка розмарин 5 листа босилек 4 стръка магданоз 1 скилидка чесън 4 с.л. цедено кисело мляко 100 г козе сирене маслоЗа темпурата:2 яйца 0.5 ч.ч. газирана вода 1 ч.ч. брашно 2 щипки суха мащерка 1 щипка канела 2 щипки червен пипер 1 щипка едър лют червен пипер сол и черен пипер 0.5 ч.л. бакпулвер1 патладжан 1 морков 1 тиквичка сол зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички