Печен дивеч с полента

Печен дивеч с полента

Начин на приготвяне:

1. Всички видове дивеч трябва да са добре почистени отвън и отвътре. Вместо токачка може да използвате 0.5 свободно отглеждано пиле. Разтворете фазана, като пеперуда. Разрежете токачката, изрежете и отстранете гръбнака и и я разтворете и натиснете. По същия начин постъпете с яребицата.
2. В пъдпъдъците и гълъбите поставете по няколко стръка мащерка и розмарин, небелени скилидки чесън и обелена кора от лимон или портокал.
3. Обелете лука, морковите, селърито и ги нарежете на едро. Сипете ги в голяма дълбока тава. Върху тях подредете всички птици, както и парчетата сурова свинска наденица. Поръсете останалите стръкове розмарин, мащерка, както и дафиновите листа и едросмлени сол и черен пипер. Полейте с малко зехтин и с ръце втрийте подправките в месото. Печете дивеча в предварително загрята фурна на 180-190 градуса 1-1 ч. 30. От време на време обръщайте птиците и ги поливайте с отделилия се сок.
4. В тенджера с два литра вряща вода изсипете качамака, като разбърквате енергично. Намалете силата на огъня, захлупете и оставете качамака да къкри в продължение на 50 минути. Разбърквайте от време на време. Дръпнете от котлона и добавете 70-80 г масло, разбъркайте. Добавете фино настъргания пармезан и отново разбъркайте. Опитайте и овкусете със сол, ако е необходимо.
5. Изпеченото месо трябва да се отделя от кокалите. Извадете месото от тавата и я сложете върху котлона. Изсипете виното и добавете останалото масло. Разбъркайте, докато сосът се посгъсти и стане лъскав.
6. Изсипете полентата върху дървена дъска, разстелете я и направете гнездо в нея. В гнездото подредете целите малки птици, а по-големите разчленете на бутчета, гърди и т.н. Полейте месото с прецедения сос.

Продукти

  • 1 фазан
  • 1 токачка
  • 1 яребица
  • 2 гълъба
  • 4 пъдпъдъка
  • 1 връзка розмарин
  • 1 връзка мащерка
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 1 глава червен лук
  • 4 стръка селъри
  • 4 моркова
  • 4 сурови свински наденици
  • 2 дафинови листа
  • зехтин
  • 500 г царевичен грис за качамак
  • 1 в.ч. червено вино
  • 100 г масло
  • 2 шепи настърган пармезан

Свързани рецепти