Печен дивеч с полента
Рецепта от: Джейми Оливър
Угощение от печено дивечово месо, поднесено върху полента. Вместо дивеч, може да използвате свободно отглеждано пиле.
Продукти
- 1 фазан
- 1 токачка
- 1 яребица
- 2 гълъба
- 4 пъдпъдъка
- 1 връзка розмарин
- 1 връзка мащерка
- 1 лимон
- настъргана кора
- 1 глава червен лук
- 4 стръка селъри
- 4 моркова
- 4 сурови свински наденици
- 2 дафинови листа
- зехтин
- 500 г царевичен грис за качамак
- 1 в.ч. червено вино
- 100 г масло
- 2 шепи настърган пармезан
Начин на приготвяне:
- 1. Всички видове дивеч трябва да са добре почистени отвън и отвътре. Вместо токачка може да използвате 0.5 свободно отглеждано пиле. Разтворете фазана, като пеперуда. Разрежете токачката, изрежете и отстранете гръбнака и и я разтворете и натиснете. По същия начин постъпете с яребицата.
- 2. В пъдпъдъците и гълъбите поставете по няколко стръка мащерка и розмарин, небелени скилидки чесън и обелена кора от лимон или портокал.
- 3. Обелете лука, морковите, селърито и ги нарежете на едро. Сипете ги в голяма дълбока тава. Върху тях подредете всички птици, както и парчетата сурова свинска наденица. Поръсете останалите стръкове розмарин, мащерка, както и дафиновите листа и едросмлени сол и черен пипер. Полейте с малко зехтин и с ръце втрийте подправките в месото. Печете дивеча в предварително загрята фурна на 180-190 градуса 1-1 ч. 30. От време на време обръщайте птиците и ги поливайте с отделилия се сок.
- 4. В тенджера с два литра вряща вода изсипете качамака, като разбърквате енергично. Намалете силата на огъня, захлупете и оставете качамака да къкри в продължение на 50 минути. Разбърквайте от време на време. Дръпнете от котлона и добавете 70-80 г масло, разбъркайте. Добавете фино настъргания пармезан и отново разбъркайте. Опитайте и овкусете със сол, ако е необходимо.
- 5. Изпеченото месо трябва да се отделя от кокалите. Извадете месото от тавата и я сложете върху котлона. Изсипете виното и добавете останалото масло. Разбъркайте, докато сосът се посгъсти и стане лъскав.
- 6. Изсипете полентата върху дървена дъска, разстелете я и направете гнездо в нея. В гнездото подредете целите малки птици, а по-големите разчленете на бутчета, гърди и т.н. Полейте месото с прецедения сос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Мишел Ру Джуниър
Печен заек с мащерка
Рецепти Джеймс Мартин
Еленско с червено цвекло и къпини
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли