Печен чийзкейк

Печен чийзкейк

Начин на приготвяне:

1. За основата смелете бадемите с кристалната захар в блендер. Сипете сместа в купа и добавете пудрата захар, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, мекото масло, брашното и солта. Разбъркайте продуктите с ръце и започнете да претривате сместа през пръсти докато тя стане по-лепкава и набъбне леко. Поставете купата със сместа в хладилник за 30 минути в хладилник.
2. За пълнежа  отделете белтъците от жълтъците. белтъците разбийте на сняг със захарта, като я добавите на два пъти след като белтъците вече са придобили обем. В купа разбъркайте жълтъците с изварата и остърганата вътрешност на ванилията. Добавете много мекото масло, гриса, настъргана лимонова кора и малко лимонов сок. Разбъркайте до гладкост.
3. Добавете половината от жълтъчената смес към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно. Добавете и останалото количество.
4. Намажете с масло дъното и стените на кръгла форма с пружина. Изсипете сместа за основа на дъното и я притиснете силно с ръце, като я разпледеляте равномерно. Изсипете пълнежа  и го загладете. Печете чийзкейка на 150 градуса между 1 час и 1 час и 30 минути.
5. Оставете чийзкейка хубаво да изстине. Може да го гарнирате с пресни плодове.

Продукти

За основата:

  • 40 г филирани бадеми
  • 40 г захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 75 г пудра захар
  • 150 г масло
  • 200 г брашно
  • щипка сол

За пълнежа:

  • 3 яйца
  • 65 г меко масло
  • 415 г извара
  • 1 шушулка ванилия
  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 90 г захар
  • 20 г пшеничен грис

Свързани рецепти