Печен чийзкейк
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За основата смелете бадемите с кристалната захар в блендер. Сипете сместа в купа и добавете пудрата захар, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, мекото масло, брашното и солта. Разбъркайте продуктите с ръце и започнете да претривате сместа през пръсти докато тя стане по-лепкава и набъбне леко. Поставете купата със сместа в хладилник за 30 минути в хладилник.
2. За пълнежа отделете белтъците от жълтъците. белтъците разбийте на сняг със захарта, като я добавите на два пъти след като белтъците вече са придобили обем. В купа разбъркайте жълтъците с изварата и остърганата вътрешност на ванилията. Добавете много мекото масло, гриса, настъргана лимонова кора и малко лимонов сок. Разбъркайте до гладкост.
3. Добавете половината от жълтъчената смес към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно. Добавете и останалото количество.
4. Намажете с масло дъното и стените на кръгла форма с пружина. Изсипете сместа за основа на дъното и я притиснете силно с ръце, като я разпледеляте равномерно. Изсипете пълнежа и го загладете. Печете чийзкейка на 150 градуса между 1 час и 1 час и 30 минути.
5. Оставете чийзкейка хубаво да изстине. Може да го гарнирате с пресни плодове.
2. За пълнежа отделете белтъците от жълтъците. белтъците разбийте на сняг със захарта, като я добавите на два пъти след като белтъците вече са придобили обем. В купа разбъркайте жълтъците с изварата и остърганата вътрешност на ванилията. Добавете много мекото масло, гриса, настъргана лимонова кора и малко лимонов сок. Разбъркайте до гладкост.
3. Добавете половината от жълтъчената смес към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно. Добавете и останалото количество.
4. Намажете с масло дъното и стените на кръгла форма с пружина. Изсипете сместа за основа на дъното и я притиснете силно с ръце, като я разпледеляте равномерно. Изсипете пълнежа и го загладете. Печете чийзкейка на 150 градуса между 1 час и 1 час и 30 минути.
5. Оставете чийзкейка хубаво да изстине. Може да го гарнирате с пресни плодове.
Продукти
- За основата:40 г филирани бадеми 40 г захар 1 шушулка ванилия 75 г пудра захар 150 г масло 200 г брашно щипка солЗа пълнежа:3 яйца 65 г меко масло 415 г извара 1 шушулка ванилия 1 лимон настъргана кора и сок 90 г захар 20 г пшеничен грис
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери