Печен артишок с чеснов сос
Рецепта от: Примож Долничар
1. Подберете по-малки глави артишок, без твърди връхчета по листата. Пуснете ги в тенджера със студена подсолена вода. Захлупете и варете 40 минути.
2. За соса сипете зехтина в тиган. Добавете галетата и я запържете леко. Добавете нарязаните на ситно чеснови стъбла и магданоз. Разбъркайте. Овкусете със сол и дръпнете от огъня.
2. За соса сипете зехтина в тиган. Добавете галетата и я запържете леко. Добавете нарязаните на ситно чеснови стъбла и магданоз. Разбъркайте. Овкусете със сол и дръпнете от огъня.
3. Извадете главите артишок с помощта на решетеста лъжица. Отрежете дръжките им и ги подредете в тавичка. С пръсти разтворете леко листата на всеки артишок. Сипете по 1 -2 с.л. сос във и върху всеки артишок. Поръсете с настърган пармезан. Печете в редварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
Продукти
- 8 бр. артишок
- 6 с.л. зехтин
- 4 с.л. галета
- 15 стръка треволист чесън
- 0.5 връзка магданоз
- сол
- 50 г пармезан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони