Печен артишок с чеснов сос
1. Подберете по-малки глави артишок, без твърди връхчета по листата. Пуснете ги в тенджера със студена подсолена вода. Захлупете и варете 40 минути.
2. За соса сипете зехтина в тиган. Добавете галетата и я запържете леко. Добавете нарязаните на ситно чеснови стъбла и магданоз. Разбъркайте. Овкусете със сол и дръпнете от огъня.
3. Извадете главите артишок с помощта на решетеста лъжица. Отрежете дръжките им и ги подредете в тавичка. С пръсти разтворете леко листата на всеки артишок. Сипете по 1 -2 с.л. сос във и върху всеки артишок. Поръсете с настърган пармезан. Печете в редварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.

Продукти

  • 8 бр. артишок
  • 6 с.л. зехтин
  • 4 с.л. галета
  • 15 стръка треволист чесън
  • 0.5 връзка магданоз
  • сол
  • 50 г пармезан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички